Yandex Metrica

Türkiye ve Ermenistan görüşmesi Moskova'da gerçekleştirildi! Bir sonraki temaslar nerede olacak?

Türkiye ve Ermenistan görüşmesi Moskova'da gerçekleştirildi! Bir sonraki temaslar nerede olacak?

Türkiye ve Ermenistan'ın atadıkları özel temsilciler, Serdar Kılıç ve Ruben Rubenyan, iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için ilk görüşmeyi Moskova'da gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklar, görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:38

Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin düzeltilmesi için ilk adım 2009’da atılmıştı. Ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı. O dönem atılan başarısız adımın ardından yeni bir sürece girildi.

Ankara-Erivan hattında diplomasi trafiği Moskova'da başlıyor. Özel temsilciler, normalleşme adımları kapsamında atılacak adımlar ve müzakere sürecinin seyrine ilişkin ayrıntıları değerlendirdi.

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME 1,5 SAAT SÜRDÜ

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İlk toplantı dışında temasların doğrudan olmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

SÜRECİN İYİLEŞTİRİLMESİ ADINA BİRÇOK ADIM ATILIYOR

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, bu sürecin sonucunda Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesini ve sınırın yeniden açılmasının beklendiği ifade edildi.

Normalleşme adımları kapsamında Erivan yönetimi 2022 başında Türk ürünlerine yönelik boykot kararını uzatmama kararı almıştı. 

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

İYİ NİYET ADIMLARI

Bugünkü görüşme öncesinde Ermenistan, Türk mallarına uyguladığı ithalat yasağını kaldırarak iyi niyet gösterisinde bulundu. Türkiye de Ermenistan’ın “Flyone Armenia” havayolu şirketine 2 Şubat’tan itibaren Erivan-İstanbul seferlerine başlama izni verdi. Bu gelişmeler normalleşmede önceliğin ekonomik ilişkilere verileceğine işaret ediyor.

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU: TEMASLARIN DOĞRUDAN OLMASINI ARZU EDİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İlk toplantı dışında temasların doğrudan olmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading