Yandex Metrica

Türkiye'nin Gana'da inşa ettiği Millet Cami ve Külliyesi ibadete açıldı

Türkiye'nin Gana'da inşa ettiği Millet Cami ve Külliyesi ibadete açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle Gana'nın başkenti Akra'da yaptırılan Gana Millet Camii ve Külliyesi ibadete açıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Türkiye tarafından Gana'nın başkenti Akra'da inşa edilen ve yapımı tamamlanan, Sultan Ahmet tarzı Gana Millet Cami ve Külliyesi için açılış töreni düzenlendi.

Batı Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen açılış töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bilal Erdoğan, Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo, Devlet Başkanı Yardımcısı Mahmudu Bawumia, üst düzey yetkililer, misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katılımıyla gerçekleşti.

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

ERBAŞ, İSLAM'IN İNSANLIĞIN HUZURUNU HEDEFLEDİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Açılış töreninde konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam'ın insanlığın, huzur, güven, refahını hedefleyen ve bunu gerçekleştirecek evrensel ilkeleri ortaya koyan bir din olduğunu belirtti.

Erbaş, camilerin yalnızca bir ibadethane olmadığını aynı zaman Müslüman kardeşlerinin, muhabbetlerinin mayalandığı müstesna yerler olduğunu belirtirken, "Nerede bir kubbe bir minare varsa, nerede ezan varsa, gökyüzüne yükseliyorsa hiç şüphesiz orada barış ve kurtuluşun çağrısı vardır." dedi.

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

ZENGİN KÜLTÜR, MEDENİYET VE SANAT MİRASINA SAHİP BİR KITA: AFRİKA

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Afrika'nın, insanlık tarihinin en eski dönemlerinden güçlü izler taşıdığını ve farklı ırk dil ve inanışları asırlarca büyük bir huzurla bünyesinde barındırdığını dile getirdi. Afrika'nın zengin kültür, medeniyete ve sanat mirasına sahip bir kıta olduğuna dikkat çeken Erbaş, Afrika kıtasında Müslümanlar tarafından birçok devlet kurulduğunu, önemli ilim havzaları oluşturulduğunu, irfan ve hikmet anlayışları ortaya çıktığını kaydetti.

Gana'nın başkenti Akra'da Müslümanların yoğun bulunduğu Kanda Mahallesi'nde inşa edilen Millet Cami ve Külliyesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle yaptırıldı. Açılış törenine katılan Gana Baş İmamı Osman Nuhu Sharubutu, dua etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading