Yandex Metrica

Türkiye'den S/İHA almıştı! O ülke İsrail'le İHA mı geliştirecek?

Türkiye'den S/İHA almıştı! O ülke İsrail'le İHA mı geliştirecek?

18 yıl aradan sonra normalleşen Fas - İsrail ilişkileri savunma sanayiinde yeni bir iş birliğiyle devam ediyor. Fas’ın İsrail ile ortak İHA üreteceği iddia edildi.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Fas ve İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi kararı sonrası, savunmada da işbirliği sinyalleri geliyor. İki ülkenin ortak kamikaze insansız hava aracı üretmek için anlaşma imzalayacağı öne sürüldü. 

İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı İşgalci İsrail'in hedefinde siviller vardı: Binlerce Gazzelinin üzerine bomba yağdırdı Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ BAKANIN ZİYARETİ SIRASINDA İMZALANABİLİR

Ortak üretime ilişkin imzaların, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın yakında gerçekleştireceği Rabat ziyareti sırasında atılabileceği belirtiliyor. İki ülke arasında askeri işbirliğinin, Fas ordusunun askeri sistemlerini güçlendirmek için ihtiyaç duyduğu kısa ve orta menzilli füze sistemlerinin yanı sıra zırhlı araç ve tankları içereceği belirtildi. 

fas israil drone

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN BAYRAKTAR TB2 ALMIŞTI

Fas'ın envanterinde, Fransız ve İsrail İHA’ları mevcut. Fas, askeri teçhizatını modernize etmek için 2017’de 20 milyar dolarlık beş yıllık bir plan oluşturmuştu. Bu kapsamda yeni iş birlikleri oluşturuyor. 

İnsansız hava sistemlerini modernize etmeye çalışan Fas, Nisan ayında da 13 adet Bayraktar TB2 savaş uçağı tedarik etmek için Türkiye ile bir anlaşma imzalamıştı. İlk partinin Eylül ayında teslim  dildiği bildirildi.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

FAS- İSRAİL İLİŞKİLERİ 18 YIL SONRA NORMALLEŞİYOR

Rabat ile Tel Aviv arasındaki düşük düzeyli ilişkiler, 1993'te Oslo Anlaşması'nın ardından başlamış ancak 2. İntifada'nın patlak vermesinin ardından 2002 yılında Fas bu ilişkileri durdurmuştu.

Fas Kralı 6'ncı Muhammed, 10 Aralık 2020'de İsrail ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını duyurmuştu. Aynı gün dönemin ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamayla Fas ve İsrail'in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Fas ile İsrail, 22 Aralık 2020'de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading