Yandex Metrica

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek...

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek...

ABD ulusal güvenliğe tehdit diyerek Çin merkezli TikTok platformunu yasaklamak için Meclis'e yasa tasarısı sunmuş ve oy çokluğuyla yasa kabul edilmişti. TikTok Ceo'su Shou Zi Chew ise yasak kararı sonrasında 300 bin ABD vatandaşının işini kaybedebileceğini duyurdu.

Dünya

05.04.2024, 21:39

Tüm dünyada milyarlarca kişi tarafından kullanılan Tiktok uygulamasına yönelik ABD ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Amerika Temsilciler Meclisi'nde yasaklanmasına yönelik oylamaya gidilmişti. Oylama sonrasında ise ByteDance şirketinin bünyesinde bulunan TikTok'un ülke çapında kapatılmasına yönelik oylma açıklandı.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

YASA ONAYLANDI

Amerika'da 170 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan TikTok'a yönelik yasanın mecliste toplamda 352 oy alarak yasa ilk onayını aldı.

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

TİKTOK CEO'SU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Joe Biden ise yasanın onaylanması halinde imza atacağını duyurmuştu. O sözler üzerine ise TikTok Ceo'su Shou Zi Chew sessizliğini bozdu.

Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Haberi Görüntüle

''300 BİN ABD'Lİ İŞİNİ KAYBEDECEK''

TikTok Ceo'su; "Bu uygulama bir kanuna dönüştürülürse, diğer sosyal medya firmalarını da etkileyecek bir harekete dönüşebilir. Bununla birlikte küçük işletmelerin ve yaratıcıların milyarlarca dolar gelirini de elinden alacak. Eğer TikTok ülkenizde engellenirse, 300.000'den fazla kişi işini kaybedecek. Direnin." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading