Yandex Metrica

TİKA, yurtdışında bir restorasyonu daha tamamladı

TİKA, yurtdışında bir restorasyonu daha tamamladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Sudan'ın güneydoğusundaki Faşir kentinde bulunan Sultan Ali Dinar Camii restorasyonunu tamamlayarak Sudan'a devretti.

Dünya

01.04.2024, 14:29

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sudan'ın güneydoğusundaki Faşir kentinde bulunan Sultan Ali Dinar Camii'nin restorasyonunu tamamladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, bugün, TİKA ile Sudan Tarihi Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında başkent Hartum'da caminin devir teslim töreni yapıldı.

Hartum'daki Tarihi Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen devir teslim törenine Sultan Ali Dinar'ın torunu Sultan Ahmed Hüseyin Eyyüb, TİKA Hartum Koordinatörü Bilal Özden ve Sudan Tarihi Eserler ve Müzeler Genel Müdür Vekili Galya Carulnabi katıldı.

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

SULTAN ALİ DİNAR KİMDİR?

Son Darfur Sultanı Ali Dinar, 1898-1916 yılları arasında Darfur tahtında oturdu.

Sultan Ali Dinar, her sene Kabe'nin örtüsünü değiştirmesi nedeniyle yerel halk tarafından saygıyla anıldı. 

Darfur'u işgal eden İngilizlere karşı yıllarca savaşan Sultan Ali Dinar, 1916 yılında kuvvetlerinin başında İngilizlere karşı savaşırken şehit oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading