Yandex Metrica

The Economist'in tek gündemi: Türkiye seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan! Tam 15 paylaşım yapıldı

The Economist'in tek gündemi: Türkiye seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan! Tam 15 paylaşım yapıldı

Türkiye'nin seçime gitmesine sayılı günler kaldı. Seçim süreci sadece ülkemizde değil dünya basınında da yakından takip ediliyor. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı ile bilinen 'The Economist' dergisi de Twitter üzerinden sık sık "Erdoğan gitmeli" mesajı içeren paylaşımlar yapıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:51

Tarafsızlık ilkesinin savunucusu olduğunu söyleyen İngiltere merkezli dergi The Economist, adeta 7'li masanın sözcülüğünü yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı mesajda, açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı hedefleyen The Economist, Türkiye seçimlerini gündeminden düşürmüyor. Economist, skandal ifadelerle dolu paylaşımını Twitter'da en başa sabitledi. Kapak fotoğrafında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan görseli kullandı. 

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

TOPLAMDA 15 PAYLAŞIM YAPILDI

Daha önce de birçok kez algı operasyonuna yönelik yaptığı haberlerle dikkat çeken The Economist'in tek gündemi Türkiye seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. En son olarak yaptığı paylaşımda "Recep Tayyip Erdoğan yenilgisinin küresel sonuçları olacaktır" başlıklı bir haber yayımlayan dergi, haberin içeriğinde de yine Erdoğan'la ilgili skandal ifadelere yer verdi.

Dün akşam yaptığı bir haberinde ise "Türkiye diktatörünü görevden alırsa, her yerdeki demokratlar cesaretlenmeli" ifadelerini kullandı. En son olarak yaptığı paylaşımda "Recep Tayyip Erdoğan yenilgisinin küresel sonuçları olacaktır" başlıklı bir haber yayımlayan dergi, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi. Türkiye'deki seçimleri gündeminden düşürmeyen Economist, konuya ilişkin toplamda 15 paylaşım yaptı. 

G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN TEPKİ

The Economist'in peş peşe paylaştığı bu tweetlere sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Pek çok Twitter kullanıcısı, "Editörlerinizin başka işi mi yok 2 saatte bir yazıyorsunuz?" şeklinde tepkilere yer verdi. Economist yaptığı paylaşımlarda, "Türkiye'deki seçim bu yıl dünyanın en önemli seçimi. Recep Tayyip Erdoğan kaybederse, demokrasideki erozyonun tersine çevrilebileceğini ve diğer diktatörlerin nasıl ortadan kaldırılabileceğini gösterecek." gibi sözleri sürekli tekrar ediyor. 

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

ECONOMİST: TÜRKİYE'NİN BATI YÖNELİMİ GERİ GELECEK

Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımları dışında; 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise övgüyle bahsediyor. Kılıçdaroğlu da dergi için kaleme aldığı bir makalede, "Türkiye'de kazanacağımız bir zafer, Avrupa için yeni bir başlangıcın habercisi olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading