Yandex Metrica

Taliban liderleri Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Taliban liderleri Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Eşref Gani'nin Kabil'i terk etmesinin ardından Taliban liderleri silahlı gruplar eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelerek burada ilk açıklamayı yaptı.

Dünya

22.03.2024, 16:30

Taliban üyeleri, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinden saatler sonra Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayına girdi. 

Kalabalık bir silahlı grup eşliğinde kameraların önüne geçerek burada dünya kamuoyuna ilk açıklamasını yapan örgüt liderleri, sürecin kansız geçtiğinden ötürü mutlu olduklarını ifade etti. 

Bir Taliban komutanı İngilizce yaptığı konuşmada, kendisinin eski bir Guantanamo mahkûmu olduğunu belirterek, şunları söyledi: "8 yıl boyunca Guantanamo'da tutuklu kaldım. Şimdi buradayım. Kabil'i kan dökmeden alabildiğimiz için mutluyuz.”
 

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Bürosunun Başkanı ve ülkenin yeni lideri olarak görülen Molla Abdulgani Birader ise yaptığı açıklamada, Afganistan'da hedeflerine bu kadar çabuk ulaşacaklarını beklemediklerini söyledi. "Böyle bir başarıya bu kadar çabuk ve bu kadar kolay ulaşacağımızı beklemediğimi söylemeliyim" diyen Birader, şu mesajları verdi:

"Kibirli olmamalıyız. Daha önce hiç sahip olmadığımız ağır bir sorumluluğumuz olacak. Şimdi imtihan zamanı. Şu anda ülkemiz insanlarının hizmet sunumu, güvenliği ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. İnsanların hayatlarını ve geleceklerini nasıl kuruyacağımıza ikna etmemiz gerekir." 

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Bürosunun Sözcüsü Muhammed Naim de Kabil'de büyükelçilikler, diplomatik misyonlar ve yabancı uyruklular için tehlike olmadığını kaydederek, Taliban'ın ülke genelinde güvenliği koruyacağını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading