Yandex Metrica

Taliban'dan şaşırtan mesaj: Erdoğan'la görüşmek istiyoruz

Taliban'dan şaşırtan mesaj: Erdoğan'la görüşmek istiyoruz

Ankara'nın, Afganistan başkenti Kabil'de güvenliği sağlama teklifine "Tüm yabancılar ülkeyi terk etmeli" cevabı veren Taliban'dan ilginç bir mesaj geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istiyoruz.

Dünya

23.01.2024, 17:39

ABD askerlerinin büyük ölçüde çekildiği Afganistan'da güvenliğin Türkiye tarafından sağlanmasına yönelik süreç işliyor. Ankara hem Kabil hem de Taliban tarafıyla temaslarını sürdürürken aynı anda ABD ve NATO nezdinde de görüşmeler devam ediyor. Başkent Kabil'deki Hamid Karzai Havaalanı'nda Mehmetçiğin konuşlanmaya devam etmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde dile getirdiği "Türkiye-Pakistan-Macaristan Ortak Güvenlik Gücü" teklifi halen masada. 

Buna ilişkin diplomasi trafiği yoğun bir şekilde devam ederken Taliban'dan son gelen açıklama sürecin bundan sonraki seyrine ilişkin umutları artırdı. Geçtiğimiz günlerde 'tüm yabancı güçler gibi Türk askerinin de bölgeden ayrılması gerektiğini' savunan Taliban örgütü dün yayınladığı mesajda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyoruz" dedi. 

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, "Erdoğan hem bizim için hem de İslam dünyası için çok önemli bir devlet lideridir. Afganistan'ın gerçeklerini kendisiyle de paylaşmak istiyoruz" şeklinde ifadeler kullandı. Afganistan'da güvenliğin bundan sonra barış içerisinde sürdürülmesi ve Mehmetçiğe yönelik olası risklerin azaltılması noktasında Taliban'dan gelen son açıklama umut verici görülüyor. Örgüt halen ülkenin yüzde 70'inde kontrolü elinde bulunduruyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading