Yandex Metrica

Tahran Londra'yı dikkate almadı: İngiltere'nin casusu idam edildi

Tahran Londra'yı dikkate almadı: İngiltere'nin casusu idam edildi

İngiliz gizli servisine casusluk yapmakla suçlanan eski Savunma Bakanı Alirıza Ekbari'nin idam edildiğini duyurdu. İran, Washington ve Londra'nın tüm uyarılarına rağmen Ekbari'nin idamını infaz etti.

Dünya

23.01.2024, 20:18

İran, İngiltere'ye casusluk yapmakla suçlanan eski Savunma Bakan Yardımcısı Alirıza Ekbari'yi idam etti. İran medyası Ekbari'nin sabah saatleri itibarıyla infaz edildiğini duyurdu. 

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ GİZLİ SERVİSİNE ÇALIŞTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

İngiltere vatandaşı Ekbari,İngiliz gizli servisi M16 adına casusluk yaptığı gerekçesi ile 2019 yılında tutuklanmıştı. Muhammed Hatemi'nin cumhurbaşkanlığı döneminde Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Ekbari, İran'ın en ünlü nükleerfizikçisi Muhsin Fahizade suikastında rol oynamakla da suçlanıyordu. 

Ekbari suçlamaları reddederken idam kararı bir hafta içinde açıklandı. Tahran yönetimi bu hafta Ekbari'nin itiraflarını gösteren bir video yayınladı ancak söz konusu görüntü zorla kaydedildi.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

İŞKENCE İLE SES KAYDINI ALDILAR

BBC ise, eski savunma bakan yardımcısının bir ses kaydını yayınladı. Alirıza Ekbari, söz konusu kayıtta itiraf videosunun işkence sonucu çekildiğini söyledi.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

ABD İRAN'I UYARMIŞTI

İngiltere'nin yanı sıra ABD de Ekbari'nin asılmaması için Tahran yönetimine uyarıda bulunuyordu.

BBC, İran rejiminin elinde Alirıza Ekbari'nin yanı sıra bir başka İngiltere vatandaşı Murad Tahbaz'ın da bulunduğunu hatırlatıyor. Tahbaz, aynı zamanda ABD vatandaşı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading