Yandex Metrica

Sudan'daki darbe girişiminin BMGK'da 'kınaması'na Çin ve Rusya'dan itiraz

Sudan'daki darbe girişiminin BMGK'da 'kınaması'na Çin ve Rusya'dan itiraz

BMGK'da beklenen Sudan'daki darbe girişiminin 'kınaması' açıklaması, Çin ve Rusya'nın itirazı üzerine yerini 'ciddi endişe duyduğu' açıklamasının yerine bıraktı.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Sudan'daki darbe girişimine yönelik yapılacak "kınama", Rusya ve Çin'in itirazına takıldı.

Konsey'de Sudan'daki darbe girişimine yönelik görüş ayrılıkları yaşandı. 15 üyeli BMGK, son günlerde Sudan'da gelişmeleri kapalı oturumda ele aldıktan sonra ortak bir açıklama yayımladı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ORTAK AÇIKLAMADAN 'DARBE' VE 'KINAMA' İFADELERİ ÇIKARILDI

AA'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Rusya ve Çin'in metinde yer alan "darbe" ve "kınama" kelimelerine itiraz etmesi üzerine konsey, "ordunun yönetime el koymasından, ülkede OHAL ilan edilmesinden ve sivil yöneticilerin gözaltına alınmasından derin endişe duyulduğu" yönünde bir açıklama yaptı.

Ordudan gözaltına aldığı sivil yöneticileri derhal serbest bırakmasını isteyen BMGK, şiddetten kaçınılması, insan haklarına saygı duyulması ve sivil yönetime geri dönülmesi çağrısında da bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading