Yandex Metrica

Son dakika: Yunanistan'dan savaş çıkaracak hamle! Türkiye'nin dibine asker ve silah yığdılar

Son dakika: Yunanistan'dan savaş çıkaracak hamle! Türkiye'nin dibine asker ve silah yığdılar

Yunanistan'ın Türkiye sınırına 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı nasıl silahlandırdığı Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. 

Dünya

23.01.2024, 19:26

Ege Denizi'nde Yunanistan'ın provokatif hamleleri devam ediyor. Daha önce gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan, şimdi de Türkiye'ye 8 kilometre uzaklıktaki Keçi Adası'nı hukuka aykırı şekilde ağır silahlarla donattı.

Keçi Adası, Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne en yakın ada olarak biliniyor.

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

YUNAN BAŞBAKANI KİRYAKOS'UN ZİYARETİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Uluslararası hukuka göre, yerleşime kapalı olan, silahlandırılmaması gereken adalar arasında yer alan Keçi Adası, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in geçen günlerdeki ziyaretiyle gündeme geldi.

Yunan medyasında geniş yer bulan bu ziyaret sırasında Miçotakis, sosyal medya hesabından, adaya çizilen Yunan bayrağını "Ege'nin mavisi bayrağın mavisiyle buluşuyor." notuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ABD medyasında: Zamanlamaya dikkat çektiler! İşte ele... Haberi Görüntüle

YERLEŞİME KAPALI VE SİLAHSIZ OLMASI GEREKİYOR

Uluslararası antlaşmalara göre, Onikiadalar'ın hukuki statüsü dışında bırakılan, yerleşime kapalı ve silahsız olması gereken Keçi Adası'na çizilen Yunan bayrağı da dikkati çekiyor. Bayrağın her iki yanında, üstleri kamufle edilen siperlerdeki topçu bataryaları rahatlıkla görülüyor.

Özellikle İstanköy, Kelemez, İleriye ve Siros adaları güzergahında ilerleyenler, Keçi Adası'ndaki bu yapılaşma ve askeri hareketliliği görebiliyor. Adaya çizilen Yunan bayrağı ise bölgeden geçenlere adanın "Yunan toprağı olduğu" algısı yaratma çabası olarak değerlendiriliyor.

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

UYDU FOTOĞRAFLARIYLA GÖRÜNTÜLENDİ

İstanköy ve Kelemez istikametindeki kruvaziyerler ile balıkçı teknelerinden de görüntülenen adadaki uluslararası hukuka aykırı durumu uydu fotoğraflarıyla da tespit etmek mümkün.

Türk kara sularında kalan Keçi Adası, Turgutreis ve Gümüşlük açıklarındaki Tüllüce, Küçük Tüllüce, Sarıot ve Çatal adalarına da çok yakın konumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading