Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Üçüncü Dünya Savaşı olasılığı ABD'li başkan yardımcısı tarafından doğrulandı!

Son dakika: Üçüncü Dünya Savaşı olasılığı ABD'li başkan yardımcısı tarafından doğrulandı!

Tüm Dünya yaklaşık iki yıldır koronavirüs salgınının etkileriyle boğuşuyor. 5 milyondan fazla hayata mal olan Kovid-19, ne yazık ki Dünya'yı tehdit eden tek konu değil. Çin'in sahip olduğu hipersonik füzeler Üçüncü Dünya Savaşı başlatma potansiyeline sahip.

Dünya

23.01.2024, 18:19

Özellikle son yıllarda ülkeler arasında artan gerilim ve askeri yatırımların hızla artması askeri uzmanları endişelendiren ana etkenlerin başında geliyor. ABD'den gelen açıklama söz konusu gerilim ve endişenin boyutunu gözler önüne serdi.

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

ÇİN'İN HİPERSONİK FÜZELERİ

Çin'in dünyadaki herhangi bir noktayı vuracak özelliğe sahip hipersonik füzesine dair konuşan ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı General John Hyten'dan itiraf niteliğinde açıklamalar geldi.

Pekin'in bu alanda teknolojik olarak daha gelişmiş olduğunu kabul eden Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Çin'in hipersonik uzay silahlarının ABD'ye sürpriz bir nükleer saldırı başlatmak için kullanılabileceğini vurguladı.

ABD kamuoyu tarafından 'kâbus senaryosu' olarak anılan bu durum Hyten'ın CBS'ye verdiği mülakatta kullandığı cümleler ile birlikte resmi olarak doğruladı.

çin

Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Haberi Görüntüle

ÇİN, FÜZELERİN VARLIĞINI YALANLAMIŞTI

İngiliz Financial Times gazetesinin deşifre ettiği hipersonik füze Çin hükümeti tarafından yalanlansa da bu açıklama dünya kamuoyu tarafından pek de inandırıcı bulunmadı.

füze

Pek çok kaynağa göre, Pekin, nükleer kapasiteye sahip füzenin fırlatmasını ağustos ayında yaptı. Uzay sınırından önceki alçak yörüngeye kadar ulaşan füze, daha sonra Dünya’ya doğru düşüşe geçti ve yerdeki hedefini 32 kilometre ıskaladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading