Yandex Metrica

Son dakika: İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular baskı ve kısıtlamaya karşı açlık grevinde

Son dakika: İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular baskı ve kısıtlamaya karşı açlık grevinde

Son dakika haberi... İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, üzerlerinde kurulmaya çalışılan baskı ve kısıtlamalara karşı hapishane yönetimini protestolarını arttırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:51

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların bir günlük açlık grevine gittiğini açıkladı.

Açıklamada, yapılan grevin İsrail hapishane yönetiminin haklarındaki sistematik cezai yaptırımlarını protesto etme amacını taşıdığı aktarıldı.

Grevin her siyasi hareketten üyesi bulunan ve hapishane yönetim kanunlarına başkaldırıyı amaçlayan Ulusal Acil Durum Komitesi tarafından yakın zamanda açıklanan 17 günlük mücadele programının bir parçası olduğu belirtildi.

Cezaevlerindeki İdari Tutuklular Komitesi ise yaptığı yazılı açıklamada, Ramallah'ın batısındaki Ofer Cezaevi'ndeki hasta idari tutukluların verilen ilaçları geri vermeye başladıklarını duyurdu.

Komite, eylemlerin keyfi gözaltıları protesto etme, derhal serbest bırakılmalarını talep etme ve idari gözaltı politikasına karşı çıkma amaçlı yapıldığına işaret etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading