Yandex Metrica

Son dakika: Dugin'den kızının ölümüne ilişkin ilk açıklama

Son dakika: Dugin'den kızının ölümüne ilişkin ilk açıklama

Rusya'da Putin ile yakınlığıyla tanınan siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızının öldürülmesinin yankıları tüm dünyada devam ederken Dugin'den kızının ölümüne ilişkin ilk açıklama geldi.

Dünya

23.01.2024, 19:42

Rusya'da Putin ile yakınlığıyla tanınan siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızının öldürülmesinin yankıları tüm dünyada devam ederken Dugin'den kızı Darya Dugina'nın ölümüne ilişkin ilk açıklama geldi. 

Alexander Dugin, açıklamasında "Aramızdaki en iyi ve en savunmasız kişilere karşı kanlı bir terörle irademizi ezmek istediler. Ama başaramayacaklar." ifadesini kullandı ve intikam hevesi içerisinde olmadıklarını vurguladı.

Dugin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hepinizin bildiği üzere kızım Daria Dugina, 20 Ağustos günü Moskova yakınlarındaki 'Gelenek' festivalinden dönerken Nazi Ukrayna rejimi tarafından gerçekleştirilen bir terör saldırısı sonucunda gözlerimin önünde vahşice katledildi. Güzel bir Ortodoks kızı, bir vatansever, bir savaş muhabiri, merkezi TV kanallarında bir uzman ve bir filozoftu. Konuşmaları ve raporları her zaman derin, bilgili ve ölçülüydü. Hiçbir zaman şiddet ya da savaş çağrısı yapmadı.

Yükselen bir yıldızdı. Rusya'nın düşmanları onu sinsice, el altından öldürdü. Ancak biz, halkımız, bu dayanılmaz darbeler altında bile kırılmayız. Aramızdaki en iyi ve en savunmasız kişilere karşı kanlı bir terörle irademizi ezmek istediler. Ama başaramayacaklar.

Kalplerimiz intikam ya da misillemeye aç değil. 

Bu çok sığ olur, Ruslara yakışmaz. Biz sadece zaferimizi istiyoruz.

Onu zeki bir kız ve bir kahraman olarak yetiştirmek istedik.

Anavatanımızın evlatlarına kahramanlık ilhamı versin.

Daria Dugina'ya (Platonova) veda, sivil cenaze töreni, 23 Ağustos'ta Ostankino Televizyon Merkezi'nde saat 10.00'da yapılacaktır."

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Rus stratejist Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, Moskova’da arabasında meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. Bombalı saldırı sonrası Rusya Federal Servisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamada, saldırının Ukrayna özel servisi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıyı gerçekleştirenin Natalia Vovk olduğu ve olaydan sonra Estonya'ya kaçtığı ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading