Yandex Metrica

Son 45 yılın en büyük artışı! İngiltere'de gıda fiyatları rekor kırdı

Son 45 yılın en büyük artışı! İngiltere'de gıda fiyatları rekor kırdı

Avrupa'da yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatları son 45 yılın en yüksek seviyesini gördü. İngiltere’de Aralık 2022'de gıda fiyatlarının yüzde 16,8 ile rekor seviyeyi gördü.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, İngiltere'de  gıda fiyatları geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 16,8 yükseldi. Söz konusu oran, 1977 yılının eylül ayından bu yana en yüksek artış. 

ONS verilerine göre, İngiltere'de gıda fiyatlarında aralık ayında yıllık bazda en yüksek fiyat artış süt, şeker, reçel, bal ve çikolatada oldu. 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

FİYATI EN ÇOK ARTAN GIDALAR 

Ülkede geçen yılın aralık ayında sütün fiyatı yüzde 50, toz şekerin fiyatı yüzde 43, çedar peynir fiyatı yüzde 33, yumurtanın fiyatı yüzde 30, dilimlenmiş 800 gramlık ekmeğin fiyatı ise yüzde 21 yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), en son geçen ay yüksek enflasyonla mücadele amacıyla politika faizinin 50 baz puan daha artırarak yüzde 3,50'ye çıkarıldığını açıklamıştı. 

İngiltere Merkez Bankası, ülkede enflasyonun bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 10 seviyesinin üzerinde seyretmesini, yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini tahmin ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading