Yandex Metrica

Şok iddia: Tecavüzcü ve pedofiller Ukrayna'da savaşmaları karşılığında hapisten çıkarılıyor

Şok iddia: Tecavüzcü ve pedofiller Ukrayna'da savaşmaları karşılığında hapisten çıkarılıyor

İngiliz basınının Rus kaynaklardan duyurduğu bilgi, Ukrayna işgalinde asker sıkıntısı çeken Moskova'nın hapishane kapılarını açmakta olduğunu gösteriyor.

Dünya

28.02.2024, 07:42

Rusya ile Ukrayna birlikleri arasındaki savaş, doğudaki Luhansk bölgesinin Severodentsk kenti yakınlarında yoğunlaştı. Rus ordusu bu yerleşim biriminde kontrolü ele geçirerek Luhansk'ın tamamına hakim olmayı planlıyor. Ancak 24 Şubat'ta başlattığı işgal süresince onbinlerce askerini kaybeden Moskova, cepheye sürecek yeni personel bulmanın sıkıntısını yaşıyor. 

Ukrayna Genelkurmayı'na göre Rus ordusunun kayıpları 25 bini geçti. İşgali 'savaş' değil, 'harekât' olarak tanımlayan ve bu nedenle genel bir seferberlik ilan etmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir yandan cepheye ek personel bulma yolunda gizli faaliyet yürütüyor. 

Kavkazcenter adlı haber portalının Moskova'daki kaynaklarından bilgi alarak duyurduğu habere göre Putin, Ukrayna cephesine yollamak için hapishanede yatan mahkumlara bile af çıkardı. Cepheye gönderilecek suçluların özellikle pedofil ve tecavüzcülerden seçildiği belirtiliyor. 

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

HAPİSHANE KAPILARI ARDINA KADAR AÇIK

Kremlin'in gizli seferberlik durumunu ortaya döken habere göre Putin, orduya daha fazla asker sağlamak için hapishanelerin kapısını ardına kadar açtı. Ukrayna savaşında görev almaları karşılığında mahkûmlar toplu halde serbest bırakılıp orduya alınıyor. Akrabası Rus federal hapishanesinde çalışan bir kaynak, Kavkazcenter'a şu bilgileri verdi: 

"Ukrayna'daki işgale katılmaya rıza göstermeleri karşılığında pedofili, tecavüz ve uyuşturucu bağımlılarından hüküm giymiş kişiler hapishanelerden toplu olarak salıverildi."

Sözkonusu iddiayı yayınlayan İngiliz basınındaki diğer bilgilere göre Rusya, kısa vadede savaşa hazır hale getirebileceği muharebe yeteneğine sahip insan gücünün sınırlarına ulaştı. Bu nedenle Putin 'hapishane' çözümüne onay verdi. Öte yandan Rus parlamentosu Duma'da şu an 40 yaş üzerindeki Ruslarla 30 yaş üzerindeki yabancıların orduya katılmalarına izin verecek bir yasa hazırlığı yapıldığı iddia ediliyor. 

Duma'nın internet sitesindeki şu ilan da bu bilgiyi doğruluyor: "Rus ordusu daha yaşlı profesyonellerin becerilerinden faydalanacak. Yüksek hassasiyetli silahların kullanımı ve askeri teçhizatın işletilmesi için uzmanlara ihtiyaç var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading