Yandex Metrica

Sergey Lavrov umutlu konuştu: ABD'ye rağmen iyi bir noktadayız, anlaşma imzalanırsa savaş biter

Sergey Lavrov umutlu konuştu: ABD'ye rağmen iyi bir noktadayız, anlaşma imzalanırsa savaş biter

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde ABD'nin sabotajına rağmen belli bir noktaya gelindiği söyleyen Sergey Lavrov, güvenlik taleplerinin kabul edilmesi halinde savaşın sona ereceğini kaydetti.

Dünya

31.01.2024, 08:33

Ukrayna ile müzakerelerde belli bir noktaya geldiklerini dile getiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Taleplerimizi içeren anlaşma metninin kabul edilmesi ve imzalanması halinde operasyonlar sona erer" dedi. Rusya'nın her zaman diplomasiden yana olduğunu ileri süren Lavrov, Ukrayna heyeti üzerinde etkili olan ABD'nin görüşmeleri baltalamaya çalıştığını dile getirdi. 

"ABD'nin asgari düzeyde olan taleplerimizi bile kabul etmelerine izin vermediği hissi var. Fakat her şeye rağmen süreç devam ediyor" diyen Lavrov, batılı ülkelerin krizin çözümü konusunda 'güvenilmez bir aktör' olduklarını kaydetti. 

Rusya ile Ukrayna heyeti arasındaki görüşmeler bir süredir vidyo konferans yöntemiyle sürdürülüyor.

ABD ve Avrupa'nın Ukrayna krizi esnasında başlattığı yaptırımların ABD Doları'na büyük zarar vereceğini belirten Sergey Lavrov, şunları söyledi: 

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ DE TEHDİT EDİYORLAR 

"Batı'nın davranışları, hem ana para birimlerinin üretildiği dünyanın bir parçası olarak hem ekonomide ortak olarak hem de altın rezervlerinin depolanabileceği ülkeler olarak güvenilmez olduklarını kanıtlıyor. ABD Rusya ile diyaloğu olan birçok ülkeyi de tehdit ediyor. Birçok ülke bu durum nedeniyle dolardan nasıl uzaklaşacağını düşünmeye başladı bile. Çünkü bugün bize oldu yarın başkasına da olabilir." 

"Onlar (ABD), dünyanın dört bir yanına diplomatlarını gönderiyor. Kendi diplomatlarına bulundukları ülkelerin diplomatlarına Rusya ile ilişkilerini kesmesi taleplerini iletiyorlar. Aksi takdirde yaptırımlarla tehdit ediyorlar. Bu tür tehditler küçük ülkelerde etkili oluyor ancak benzer taleplerin Çin, Hindistan, Mısır ya da Türkiye'ye de yöneltilmesi ABD'li meslektaşlarımızın gerçeklik duygusunu kaybettiğini gösteriyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading