Yandex Metrica

Seferberlik mi miting mi? Dodik Sırpları 'vatanı müdafaaya' çağırdı

Seferberlik mi miting mi? Dodik Sırpları 'vatanı müdafaaya' çağırdı

Bosnalı Sırp Lider Milorad Dodik Twitter hesabında savaş çağrısını andıran bir miting daveti yayımladı. Seçim sonuçlarının yeniden sayılmasına tepki gösteren Dodik, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşan Sırp liderlerin yer aldığı videoyu paylaşırken Sırp vatandaşları 'vatanı müdafaaya' çağırdı.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Bosnalı Sırp Lider Milorad Dodik, Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonunun Sırp Cumhuriyeti entite başkanlığı seçimlerini yenileme kararını protesto etmek için gerçekleştirilecek mitinge ilişkin yaptığı paylaşımda vatandaşları “halkın seçimlerde ortaya koyduğu iradeyi korumaya” çağırdı. Dodik'in miting daveti savaş çağrısı olarak algılandı. 

Bosnalı Sırp Lider milorad Dodik

Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün bulunduğu adada yangın paniği Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün... Haberi Görüntüle

KRAL LAZAR'DAN KARA YORGİ'YE SIRP LİDERLERE GÖNDERME YAPILDI

Dodik Twitter hesabından yaptığı paylaşımında yer alan videoda Kosova savaşında Osmanlı İmparatorluğu’na karşı savaşan Kral Lazar’dan Sırp isyanına liderlik eden Kara Yorgi ve Birinci Dünya Savaşının fitilini ateşleyen Saraybosna suikastinin faili Gavrilo Princip’e birçok tarihi Sırp kahramanına gönderme yapıldı ve halk, askeri müzik ve görseller eşliğinde "vatanı" müdafaaya davet edildi.

İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

'SAVAŞ ÇAĞRISINA BENZİYOR'

Bosnalı Sırp muhalefet partilerinden PDP Onursal Başkanı Mladen Ivanic, iktidar partisinin miting çağrısının savaş çağrısına benzediğini ve SNSD’nin iktidar ve muhalefet arasındaki gerilimi giderek tırmandırdığını söyledi ve şu şekilde konuştu:

İnsanların ücretlerini ve emeklilik maaşlarını alamayacaklarına yönelik temelsiz tehditler ve savaş çağrısına benzeyen miting davetleri, halkın çatışma çıkabileceği iddiasıyla korkutulması, hem de bunların muhalefetin seçim sırasındaki delillendirilmiş usulsüzlüklere yönelik saygın protestolarından sonra yapılıyor olması, sorumsuz iktidarın inanılması güç siyasetinin emareleri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading