Yandex Metrica

Savaşın başlama tarihini bu kez Ruslar duyurdu: O gece büyük saldırı olacak

Savaşın başlama tarihini bu kez Ruslar duyurdu: O gece büyük saldırı olacak

Savaşın başlama tarihini bu kez Amerikan ve Avrupalı yetkililer değil Ruslar duyurdu. Duma Milletvekili Viktor Vodolatsky, 21 Şubat gecesini işaret etti.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Sıcak savaşın başlama tarihine ilişkin sık sık beyanat veren Amerikan ve Avrupalı yetkililere bu kez Ruslar eklendi. Rus meclisi Duma üyesi Viktor Vodolatsky, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Donetsk ve Luhansk'a yönelik kapsamlı saldırıları 21 Şubat gecesi başlatacağını ileri sürdü. Böylece Rus yetkililer tarafından savaşın başlamasına ilişkin ilk kez bir tarih deklare edilmiş oldu. 

Mevcut açıklama, işgal harekâtı başlatma amacıyla bahane üretmek isteyen Moskova'nın 'sanki Ukrayna ordusu saldırmış gibi' yaparak kendi kontrolündeki bölgelere yoğun bombardıman yapabileceği anlamına da geliyor. 'False flag' denilen taktikle birlikte Kremlin, Ukrayna'nın ağır saldırı başlattığını iddia ederek sıcak savaşın fitilini ateşleyecek. 

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

4 GÜNDÜR KIRIM'DA YOĞUNLAŞTILAR

Bu arada Rusya'nın Ukrayna kuzeyindeki Belarus'a kaydırdığı birlikler oldukları yerde duruyor. Bu ülkede 30 bini aşkın Rus askerinin bulunduğu sanılıyor. Geçtiğimiz günlerde Vladimir Putin'in 'geri çektik' dediği zırhlı birlikler de Ukrayna-Rusya sınırındaki cephe gerisinde konuşlanmış durumda. Karadeniz'de de 30'u aşkın savaş gemisiyle varlık gösteren Rusya, 2014 yılında işgal ettiği Kırım'ı da baştan sona garnizona dönüştürdü. 

Kırım'daki Rus askeri araçlarının durumunu gösteren uydu fotoğraflarına göre, yarımadada konuşlu Rus ordusunun bulunduğu noktalar 15 Şubat'tan 19 Şubat'a kadar daha da yoğunlaştı. Göstergeler, Ukrayna'yı batı tarafı haricinde hem kuzey hem doğu hem de güneyden sıkıştırma planının işlediğine işaret ediyor. 

Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Askerler dronla parçalandı: Cephede tanıdık görüntüler bu kez el değiştirdi Haberi Görüntüle

ARAÇLARA 'Z' İŞARETİ KOYUYORLAR

Rus ordusu Belarus ve Ukrayna doğusundaki askeri araçlarının üzerine 'Z' işareti koymaya başladı. Savaşın başlaması halinde Belarus ya da Rus ayrılıkçıların 'dost ateşini' önlemek üzere düşünülmüş bu çözüm, cephe hattında olası karışıklıkları önlemeyi amaçlıyor. Öte yandan Donetsk kent merkezinde sık sık silah sesleri duyulmaya devam ederken Luhansk'ta ise saldırı olabileceğine dikkat çeken siren sesleri çalıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading