Yandex Metrica

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna'ya asker göndermeye hazırlanan Fransa'yı uyardı. Narışkin, Ukrayna'ya gönderilecek Fransız askerlerin Rus ordusu tarafından hedef alınacağını söyledi. 

Dünya

04.04.2024, 18:58

Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermeye hazırlandığını belirtken Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna'ya gönderilecek Fransız askerlerinin Rus ordusunun öncelikli hedefi olacağını ilan etti.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre Narişkin, Fransa'nın Ukrayna'ya göndermek üzere 2 bin askerden oluşan bir birlik hazırladığını iddia etti.

Dış İstihbarat Servisi Başkanı, Ukrayna'ya yardım için gönderilecek Fransız askerlerin, Rusya ordusunun öncelikli hedefi olacağını söyledi.

Macron yönetiminin, "Fransız halkının ölümünü ve generallerin endişelerini umursamadığını" iddia eden Narışkin, 2 bin askerlik birliğin hazırlıklarının halihazırda başladığını öne sürdü.

Narışkin'e göre Fransa ordusu, bu kadar büyük bir birliğin fark edilmeden Ukrayna'ya konuşlandırılamamasından endişeleniyor.

Birliğin "Rus Silahlı Kuvvetleri'nin meşru öncelikli hedefi olacağını" söyleyen Narışkin, "Bu, Rus dünyasına kılıçla gelen tüm Fransızların kaderine razı olacağı anlamına geliyor" dedi.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

MACRON'DAN KARA OPERASYONU SİNYALLERİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, daha önce Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda çok kez konuşmuştu. Macron geçen hafta "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Fransa lideri üç gün önce de "Bunu arzu etmiyorum ve bu konuda inisiyatif almayacağım ama belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir" demişti.

Macron, Avrupa'da birçok ülkenin Rusya'ya karşı mücadele yöntemi belirlemede kendileri ile "aynı çizgide" olduğunu ileri sürerek, askeri dahil tüm senaryolara hazırlıklı olduklarını söylemişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading