Yandex Metrica

Rusya sessizliğini bozdu! Savaşın dönüm noktası Herson'un akıbeti belli oldu

Rusya sessizliğini bozdu! Savaşın dönüm noktası Herson'un akıbeti belli oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın güneyindeki Herson bölgesinde, Dinyeper Nehri’nin batı yakasından çekilmeyi tamamladıklarını duyurdu. Herson'dan çekilme savaşın dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor .

Dünya

23.01.2024, 20:03

Yaklaşık 10 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşının ne zaman sona ereceği merak edilirken Putin'in ülkesinden flaş bir açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Herson’daki çekilme kararıyla ilgili son durumu anlatırken şu ifadeleri kullandı; ''Bu sabah itibarıyla, Rus askeri birliklerinin Dnipro Nehri'nin sol yakasına çekilmesi tamamlanmıştır. Nehrin sağ yakasında askeri birlik kalmamıştır. Rus askeri birimleri önceden hazırlanmış savunma hatlarına ve pozisyonlarına konuşlandırıldı.'' 

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

CAN KAYBI YOK

Rus bakan, askeri birliklerin çekilme sürecinde herhangi bir personel veya askeri ekipman kaybının yaşanmadığını belirtti.

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmenin ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''Rus askerlerinin çekildiği Herson, Ukrayna kontrolüne geçti. Birliklerimiz şehre girmeye başladı.'' ifadelerine yer verdi.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'nın Herson bölgesini Rusya'nın bir parçası olarak görmeye devam ettiğini ifade etti. Herson'dan çekilme savaşın dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Uzmanlara göre  bu çekile Rusya'nın savaşı kaybettiği anlama gelmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

SAVAŞIN DÖNÜM NOKTALARINDAN 

Herson, Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk ve Zaporijya bölgeleriyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 eylülde imzaladığı belgelerle yasa dışı olarak ilhak edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading