Yandex Metrica

Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası

Norveç parlamentosu eski üyesi Sandra Andersen Ukrayna ordusunda paralı askerlik yaptığı gerekçesi ile 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rusya Devlet haber ajansı TASS'ın kolluk kuvvetlerine dayandırdığı haberine göre Rusya, şu anda Ukrayna ordusunda sağlık görevlisi olarak görev yapan eski bir Norveçli siyasetçi için tutuklama emri çıkardı.

Dünya

01.05.2024, 10:48

Rusya Devlet Devlet haber ajansı TASS'ın kaynağına göre, "Ukrayna Uluslararası Lejyonu'ndan Norveçli bir kadın olan Sandra Andersen Eira, bir paralı askerin silahlı çatışmaya katılımına ilişkin cezai soruşturma kapsamında uluslararası arananlar listesine yerleştirildi." 

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

NORVEÇLİ SİYASETÇİYE TUTUKLAMA KARARI

Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi, Eira'nın duruşma öncesi iki ay boyunca gıyaben tutuklu kalmasına karar verdi.

Norveçli siyasetçi Sandra Andersen Eira

Rusya İçişleri Bakanlığı'nın bağımsız haber sitesi Mediazona tarafından bu yılın başında elde edilen aranan kişiler veri tabanına göre, Sandra Andersen Eira, Rusya tarafından "yabancı paralı asker" olarak aranan yaklaşık 400 kişi arasında yer alıyor.

Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi Melania Trump'ı aldattığı iddia edildi! İşte Trump ve çapkınlıkları... Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ORDUSUNDA DOKTORLUK YAPIYORDU

2017-2021 yılları arasında Norveç parlamentosunun eski üyesi olan Sandra Andersen Rusya'nın Şubat 2022'de tam kapsamlı işgalini başlatmasından kısa bir süre sonra Ukrayna ordusuna savaş doktoru olarak katıldı.

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

"BENİM İÇİN ÖNEMİ YOK"

Rusya mahkemesinden çıkan sonucu değerlendiren Eira, "Rusya sınırını geçmeyi düşünmediğim sürece bunun hiçbir önemi yok." dedi ve ekledi, "Rusya'ya gitmek için hiçbir nedenim yok"

Sözlerine devam eden Eira, "Rusya bir ülke belirliyor ve saldırmayı seçiyor, daha sonra ise o ülkeye yardım edenleri hedef haline getiriyor. Ben Rusya'da bir terör saldırısı düzenlemedim, neden suçluyum" ifadelerini kullandı.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

EIRA NEDEN UKRAYA'DA SAVAŞIYOR?

2022 yılında bir röportajda açıklamalarda bulunan Sandra Andersen Eira, "Neden Ukrayna'yı desteklemeye karar verdiniz?" sorusuna, "Daha önce hiç Ukrayna'ya gitmemiştim ama Norveç'in kuzeyinde, Rusya sınırına yakın bir yerde yaşıyordum. Hepimiz savaşın yaklaştığını biliyorduk ve çoğumuz muhtemelen yıllardır hazırlanıyorduk." dedi.

Sözlerine devam eden Eira, "Yardım etmek bizim için ahlaki bir yükümlülüktü çünkü en son kıtamızda büyük bir savaş vardı; bu benim ülkemde bir savaştı (Norveç 1940-1945 yılları arasında Almanya tarafından işgal edilmişti) ve birçok ülke bize yardım etmek için harekete geçti. Bugün aynısını Ukrayna için de yapıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

4

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading