Yandex Metrica

Rusların asıl savaşı siber dünyada olacak! Avrupa'nın fiberoptik kabloları Rusya yönetiminde

Rusların asıl savaşı siber dünyada olacak! Avrupa'nın fiberoptik kabloları Rusya yönetiminde

Rusya-Ukrayna savaşı tüm gerilimiyle devam ederken Avrupa Birliği'nin karşısına aldığı Rusya'nın, AB ülkelerinin iletişim ağını koparmasından korkuluyor. Rusya şubat ayının sonunda denizden geçen fiber kabloların tam üstünde bir tatbikat başlamıştı. Yükselen kriz ile Rusya bu fiber kabloları keserek Avrupa'yı internetsiz bırakabilir.

Dünya

23.01.2024, 18:57

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş süresince Avrupa Birliği bir dizi yaptırım uygulayarak Rusya'ya ekonomik savaş ilan etmişti. Rusya'nın da buna misilleme olarak Avrupa Birliği ülkelerinin internet altyapısını hedef alarak bir siber savaş çıkarma olasılığından korkuluyor. 

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi! Haberi Görüntüle

AVRUPA'YI BESLEYEN FİBEROPTİK KABLOLAR ÜSTÜNDEN TATBİKAT YAPTILAR

Kraliyet Donanmasının eski başkanı Amiral Lord West, savaş başlamadan kısa bir süre önce Rus donanmasının bütün Avrupa'ya internet sağlayan fiberoptik kabloların üstünde tatbikat yaptığını ve bunun AB için risk teşkil ettiğini duyurmuştu. 

West yaptığı açıklamada bu kabloların kesilmesi halinde telefon görüşmelerinin internet kullanımının ve ekonomi alanında kullanılan bir dizi teknolojinin kullanılamaz hale geleceğini açıklamıştı. 

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı: Türkiye ile hemfikiriz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den kalıcı barış için iki devletli çözüm mesajı:... Haberi Görüntüle

KABLOLAR ZARAR GÖRÜRSE BİR KURŞUN ATILMADAN RUSYA ZAFER KAZANIR

Denizaltında bulunan fiber kablolarına herhangi bir müdahalenin ateş edilmeden en büyük zaferi kazandıracağı belirtildi. 

West açıklamasında İngiliz hükümetine, "Rus tatbikatının planlandığı yerin aslında en önemli iki transatlantik, fiber optik kablonun birbirinin iki mil yakınına gelmesini bir tehlike arz ediyor mu, yoksa bu sadece bir tatbikat mı olacak?" sorusunu sordu. 

İrlanda meclisinden gelen protesto kararı ve Rusya'nın İrlanda Büyükelçisi Yury Filatov'un çağırılması üzerine Rus donanmasının yeri değiştirilmişti. 

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

AVRUPA KENDİNİ SAVUNABİLİR Mİ? 

Fakat Rusya'nın Avrupa'nın can damarı olan fiberoptik kablolara bu kadar kolay erişebilmesi olası bir siber savaş ya da altyapı savaşında Avrupa'nın kendisini ne kadar savunabileceğine dair soru işaretleri bırakıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading