Yandex Metrica

Rum Başpiskopos II. Hrisostomos'un çizgiyi aşan sözleri: Kıbrıs Türkleri ve Rumlar eşit haklara sahip olamaz

Rum Başpiskopos II. Hrisostomos'un çizgiyi aşan sözleri: Kıbrıs Türkleri ve Rumlar eşit haklara sahip olamaz

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Türkleri ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı hedef alan, çirkin ifadeler kullandı.

Dünya

23.01.2024, 21:59

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Kıbrıs Türklerini hedef alan ve haddini aşan ifadeler kullandı. II. Hrisostomos'a göre, Kıbrıs Türkleri, Rum çoğunlukla aynı haklara sahip olamazmış.

AA'nın, haftalık olarak yayımlanan Kathimerini'ye dayandırdığı haberine göre, Başpiskopos II. Hrisostomos, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tezlerini kıyaslayıp, "Akıncı, Tatar'dan daha Kıbrıslıydı diyebilirim." şeklinde konuştu.

II. Hrisostomos, ayrıca kendisine yöneltilen "Kilise'nin Kıbrıs Türklerinin dini lideriyle iyi ilişkileri var mı?" sorusuna karşılık "Kendini gerçekten Kıbrıslı hisseden insanlarla iyi ilişkilerimiz var. Ama önce Türk sonra Kıbrıslı olanlarla yok. Çünkü Kıbrıs'ta Türk devleti istiyorlar. Geçmişte olduğumuz gibi karma olmamızı istemiyorlar." sözleriyle cevap verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading