Yandex Metrica

Reuters yine algı peşinde!

Reuters yine algı peşinde!

Türkiye'nin hızlı aşılama ve normalleşme sürecine geçiş hızlı. Ancak normalleşmeden rahatsız olanlar da. İngiliz Reuters haber ajansı gibi.

Dünya

23.01.2024, 17:35

Türkiye günlük aşılama sayılarında dünya ortalamasının üzerinde. Normalleşme sürecine geçiş hızla devam ediyor. Ancak hem içerde hem de dışarda Türkiye'deki normalleşmeden rahatsız olanlar var. Türkiye ile ilgili olumsuz algı oluşturmak için her fırsatı kullanan İngiliz Reuters haber ajansı, Türkiye'nin normalleşme tarihlerini duyurduğu ilginç  fotoğrafla rahatsızlığı da açık etti.  

FOTOĞRAFLA ALGI OPERASYONU

''Türkiye, temmuz ayından itibaren koronavirüs kısıtlamalarını daha da hafifletecek'' başlıklı haberde kullanılan fotoğraf dikkat çekici. Dükkanların kepenklerinin kapalı olduğu bir fotoğraf servis eden Reuters, haber içeriği ve fotoğraf uyumsuzluğuyla bir 'habercilik başarısına' imza attı.

AVRUPA'YA BAŞKA, TÜRİYE'YE BAŞKA SUNUM

Reuters'ın yaptığı algı çalışması aynı içerikteki haberlerin Avrupa versiyınunda daha net görülüyor. Fransa, İngiltere, İrlanda ve Norveç için servis edilen fotoğrafların içerğiyle, Türkiye için servis edilen fotoğraflar taban tabana zıt. Ajans Avrupa ülkelerindeki normalleşmeyi park, bahçe ve kalabalık insan manzaraları ile duyururken, Türkiye'deki normalleşmeyi kapalı dükkanların görselleriyle servis etti. Bu bariz farklılık sosyal medyada tepkilerin odağına oturdu. 

NATO SKANDALI UNUTULMADI

Reuters son olarak NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın farklı açıdan çekilmiş fotoğraflarını olumsuz algı amacıyla dünyaya servis etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading