Yandex Metrica

Sitede Ara

Radikal Hindular müslüman bakanın evine saldırdı

Radikal Hindular müslüman bakanın evine saldırdı

2012-2014 yılı arasında Hindistan Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Salman Khurshid'in evine radikal Hindular tarafından saldırı düzenlendi.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Hint polisi tarafından yapılan açıklamada eski Hint Dışişleri Bakanı Salman Khurshid'in evine saldırı yapıldığı bilgisi verildi. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin islamafobik davranışları ve politikalarının bu saldırıya sebep olduğu düşünülüyor. 

Ana muhalefet partisine üye olan eski bakan Modi döneminde gelişen İslamafobik ve milliyetçi davranışları IŞİD ile karşılaştırdığı bir kitap yazmıştı. 

Polis, pazartesi günü yapılan saldırının 20 kişinin toplanmasıyla gerçekleştiğini açıklarken, İslam karşıtı sloganlar atıldığı, ev pencerelerinin kırıldığı ve bir kapının ateşe verildiği belirtildi. 

Salman Khurshid'in olay sırasında ailesiyle evde olmadığı belirtilirken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Utanç çok etkisiz bir kelime' ifadelerini kullandı. 

2014 yılında Modi'nin milliyetçi partisinin iktidara gelmesinden sonra Hindistan topraklarında yaşayan dini azınlıklara karşı saldırılar artmaya başladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading