Yandex Metrica

Putin nakit parayı kargo uçaklarıyla gönderdi! Destelerin yanında 'tersine mühendislik' için silahlar da vardı

Putin nakit parayı kargo uçaklarıyla gönderdi! Destelerin yanında 'tersine mühendislik' için silahlar da vardı

Ukrayna'ya saldırılarda kullanılan kamikaze dronların ilk partisi için Moskova'nın Tahran'a ne kadar para ödediği belli oldu. Bir güvenlik kaynağına göre İran, paranın yanında tersine mühendislik için 3 kritik silahı da istedi.

Dünya

23.04.2024, 22:59

Ukrayna'da pek çok sivilin ölümüne yol açan İran kamikaze dronlarına dair Moskova ile Tahran'ın yaptığı anlaşmada detaylar belli oldu. İngiliz Sky News'e konuşan bir kaynak, Rusya'nın kamikaze dron ödemesini geçtiğimiz ağustos ayında yaptığını, 140 milyon avro nakit parayı kargo uçaklarına doldurarak Tahran'a sevk ettiğini söyledi.

Rus Ilyushin Il-76 kargo uçağı

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

NLAW, JAVELIN VE STINGER

Güvenlik kaynağının verdiği bilgilere göre sevkiyat sadece avro destelerinden ibaret değildi. Tersine mühendislikle ele geçirilmesi amacıyla İranlı mühendislere bazı silahlar da teslim edildi. Bunlar, Ukrayna ordusunun cephede sıklıkla kullandığı İngiltere yapımı tanksavar sistemi NLAW, Amerikan tanksavar sistemi Javelin ve bir de Stinger füzesi fırlatan MANPADS uçaksavar silahıydı. 

Rusya'nın İran'a verdiği iddia edilen İngiliz NLAW tanksavarı

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

KARGO UÇAKLARI HAVALİMANINDA

140 milyon avro ile 3 farklı silahı taşıyan uçaklar 20 Ağustos'ta Tahran Havalimanı'na indi. SkyNews, uçaklar havalimanındayken Amerikan uydularınca çekilmiş fotoğrafları da yayınladı. Aynı kaynağa göre İran'ın Rusya'ya gönderdiği hava araçları 100 adet Şahid-136 kamikaze dron, 60 adet daha küçük Şahid-131 drone ve 6 adet Muhacir-6'dan ibaretti. 

Rus kargo uçakları 20 Ağustos'ta Tahran Havalimanı'ndaydı.

Fakat İHA sevkiyatında miktarın artırılması için Moskova ile Tahran birkaç gün önce bir anlaşma daha yaptı. İddiaya göre son anlaşmanın tutarı 200 milyon avro. Gelişmeler çok yakında Tahran'dan Moskova'ya yeni parti dron sevkiyatının gerçekleşeceğine işaret ediyor. 

Amerikan medyasına konuşan kaynak, İranlıların Rusya'dan batı üretimi silahlar almasını 'tersine mühendislik' amacına bağlayarak şunları söylüyor:

"İran'ın verimli bir tersine mühendislik sistemine sahip olduklarını düşünüyoruz. 2011 yılında düşen bir ABD İHA'sını başarıyla kopyaladılar (RQ-7 Sentinel). Görünüşe göre İran, geçmişte olduğu gibi gelecekte kendileri için yararlı olacak Batılı yetenekleri Ruslardan alarak Ukrayna savaşından yararlanmak istiyor."

İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları yapıldı İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları... Haberi Görüntüle

İRAN ABD OLMADAN ÜRETEMEZ

0İran'ın tanksavar ve uçaksavar sistemini kopyalamayı başaracağını söyleyen güvenlik kaynağının, Tahran yapımı insansız hava araçlarına Amerikan şirketlerinin verdiği desteği görmezden geldiği görülüyor. İran yapımı kamikaze dron ve SİHA'larda 14 ayrı ABD firmasınca üretilen 76 parça bulunmuştu. 

Oldukça yavaş uçan gürültülü dronlara Ukraynalı askerlerin ateş açtığı anlar görüntülere yansımıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading