Yandex Metrica

Putin ilk kez açıkladı

Putin ilk kez açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede her yıl yayınlanan "Doğrudan Hat" programında İngiltere, Ukrayna ve Rusya'daki aşı gündemini değerlendirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Rusya Devlat Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da televizyonlardan her sene naklen yayınlanan "Vladimir Putin'le Direkt Hat" programının 18.'sini gerçekleştirerek halkın yönelttiği soruları yanıtladı. Putin, ülkede halkın büyük ilgi gösterdiği ve 1.5 milyondan fazla Rus vatandaşının soru yolladığı programda geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de İngiliz donanma gemisiyle yaşananları da değerlendirdi. Putin ayrıca Ukrayna krizi ve ülkesinin koronavirüs salgınındaki durumunu da anlatırken hangi Kovid-19 aşısını yaptırdığını da ilk kez açıkladı.

"İNGİLTERE TEPKİMİZİ ÖLÇMEK İSTEDİ"

Rus Devlet Başkanı , geçtiğimiz günlerde İngiliz HMS Defender savaş gemisinin Kırım yakınlarında kendi karasularına girmesine yönelik 'Rus güçlerini yakından ve detaylı şekilde görmek istediler' ifadelerini kullandı. Putin, bununla Rusya'nın bu gelişme karşısında nasıl tepki vereceğinin tarılmak istendiğini belirtti.

Karadeniz'de sularının ısınmasına yol açan olayın ardından Rusya İngiltere'nin Moskova büyükelçisini çağırmıştı. Putin olayı 'Elbette provokasyon içeren bir davranış. Bunu neden yaptılar ve ellerine ne geçti? Bu sadece İngilizlerin işi değil, olayda ABD'nin de parmağı olduğunu düşünüyorum zira bu olay yaşandığında aynı zamanda Yunanistan'daki NATO birliklerinden bir hava aracı da havalandı. Bunun bizim karasularımızda yapılan böylesi bir provokasyona cevabımız merak edildiği için yapıldığını düşünüyorum. Bana da bazı bilgiler ulaştı.' sözleriyle anlattı.

"ZELENSKY, UKRAYNA'YI BAŞKALARININ KONTROLÜNE BIRAKTI"

Kendisine yöneltilen sorular arasında Rusya'nın Kırım ilhakı yüzünden sorun yaşadığı ve geçtiğimiz aylarda sınır bölgesinde çatışmalar yaşadığı komşusu Ukrayna da vardı. Bu sorulara cevap veren Putin Ukrayna'yı düşman olarak görmediğini belirtirken 'Ruslar ve Ukraynalıları tek miller gibi görüyorum, onlar bizim düşmanımı değil. Ancak Ukrayna yönetimi bize düşmanlık ediyor. Ukrayna ve Rusya'yla ilgili sorunlar hiçbir zaman Moskova ya da Kiev'de görüşülmüyor. Bu adresler ya Washington ya Paris ya da Berlin oluyor.' dedi. Rus lider, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin Ukrayna'yı başka ülkelerin kontrolüne bıraktığını söyledi ve gelecekte kendisiyle görüşme yapabileceğini ifade etti. Ancak Putin bu görüşmeye de şerh koyarak 'Görüşmek isterim fakat ne görüşeceğimizi düşünüyorum ve hala bir cevap bulamadım.' dedi.

PUTİN HANGİ AŞIYI YAPTIRDI?

Vladimir Putin, uzun süredir kendisi hakkında en çok merak edilen aşı sorusuna da aylar sonra ilk kez cevap vererek Kovid-19'a karşı Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısını yaptırdığını açıkladı. Putin kendisine yöneltilen aşı sorusuna şu cevabı verdi: "Gereken en uzun şekilde bu hastalıktan korunmam gerekiyordu. Ben de bu yüzden Sputnik V aşısını tercih ettim. Sonuçta Rus ordusundaki askerler bu aşıyla aşılanıyor. Ve ben de bildiğiniz gibi onların başkomutanıyım ve onlarla aynı aşıyı olmalıydım. İlk dozdan sonra hiçbir şey hissetmedim. Aşıdan 4 saat sonra ise aşı yapılan bölgede hafif bir hassasiyet oluştu. İkinci dozu gün ortasında yaptırmıştım. Bu sefer de ateşim gece yarısı 37.2 dereceye yükseldi, uyudum ve sabah uyandığımda ateşim 36.6 idi. Hepsi bu kadar."

ZORUNLU AŞIYA KARŞI

Putin, ülkesi Rusya'da son derece yavaş seyreden aşılama kampanyası ve halkın aşı yaptırmaktan kaçınması konusunda ise 'Zorunlu aşıya karşıyım. Bu görüşüm halen sabittir' dedi.

Kaynak: Hürriyet
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading