Yandex Metrica

Putin Gazprom'a talimat verdi, Avrupa'da gaz fiyatlarını düşürdü

Putin Gazprom'a talimat verdi, Avrupa'da gaz fiyatlarını düşürdü

Avrupa'da gaz fiyatlarının yükselişinde seyir değiştiren yeni bir gelişme yaşandı. Alman Welt gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in tek lafıyla Avrupa’daki gaz fiyatlarını düşürdüğünü belirtti.

Dünya

23.01.2024, 18:14

Avrupa'da gaz fiyatlarındaki yükseliş endişe ve ekonomideki sıkıntıları da beraberinde getirirken, yeni bir gelişme yaşandı.

Sputnik'in Alman Welt gazetesine dayandırdığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, verdiği bir talimatla Avrupa’daki gaz fiyatlarını düşürdü.

Rus liderin, Rus gaz devi Gazprom’a geçtiğimiz günlerde Almanya ve Avusturya’daki yeraltı depolarını gazla doldurması yönünde verdiği talimatın ardından, Welt gazetesi Putin'in bu ifadelerinin Avrupa’daki gaz piyasasının rahat nefes almasını sağladığı gelişmesini bildirdi.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

'PİYASALARDA HEMEN BİR REAKSİYON OLUŞTU'

Welt'in makalesinde, Hollanda’da gaz fiyatlarının yüzde 15 düştüğü kaydedilirken, "Henüz Rus şirketin ek olarak ne kadar gaz sevkiyatı yapacağı belli değil. Ancak piyasalarda hemen bir reaksiyon oluştu" ifadeleri kullanıldı.

Alman Welt'e göre, Putin tek lafıyla Avrupa'daki gaz fiyatlarının düşmesini sağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading