Yandex Metrica

Pasifik'te gerilim tırmanıyor! Otel odasında ölü bulundu

Pasifik'te gerilim tırmanıyor! Otel odasında ölü bulundu

Çin-Tayvan-ABD üçgeninde yaşanan kriz devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı ziyaretin ardından Çin,ABD-Tayvan ekseninde gerilen ilişkilerde peş peşe misillemeler geliyor. Tayvan'da Savunma Bakanlığına bağlı füze geliştiricisi şirketin yetkilisinin otel odasında ölü bulunduğu bildirildi.

Dünya

31.01.2024, 10:40

Çin-Tayvan-ABD krizi her geçen gün artıyor. Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından başlattığı askeri tatbikatların üçüncü gününde "Ada'ya yönelik saldırı simülasyonları" yaptığını bildirdi.

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİ ÖLÜM DİKKAT ÇEKTİ

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ou Yang Li-hsing, iş gezisi için gittiği Ada'nın güneyindeki Pingtung vilayetinde hayatını kaybetti.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

FÜZE PROJELERİNDEN SORUMLUYDU

Güvenlik birimleri, Ou Yang'ın ölüm sebebinin araştırıldığını bildirdi. Şirket yetkilisinin başkan yardımcılığı görevini bu yılın başında üstlendiği, birçok füze projesinden sorumlu olduğu ifade edildi.

Yetkilinin ölümünün, Çin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından Ada çevresinde askeri tatbikatlar başlattığı bir döneme denk gelmesi dikkati çekti.

Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsünün, artan Çin tehdidi karşısında Tayvan ordusunun savaş kabiliyetinin artırılması için üretim kapasitesini bu yıl 2 katına çıkararak yılda 500'e yakın füze üretmeyi hedeflediği belirtildi.

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

ÇİN İHLALLERE BAŞLADI

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından başlattığı askeri tatbikatların ikinci gününde, Çin'e ait 49 askeri uçağın Tayvan Boğazı'nda taraflar arasında fiili deniz ve hava hattını belirleyen "orta çizgi"yi geçtiği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 Ağustos'ta, 24 "SU-30", 7 "J-10", 6 "J-11" ve 10 "J-16" savaş uçağı ile 1 "Y-8 EW" deniz nakliye ve 1 "Y-8ASW" deniz devriye uçağının hattın doğu tarafına geçtiğinin tespit edildiği bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, uçakların telsizle uyarıldığı, askeri devriye uçakları ile hava savunma füze sistemlerince takibe alındığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading