Yandex Metrica

Önce sen çekil! Rusya 'Türk birlikleri Suriye'den çekilsin' dedi

Önce sen çekil! Rusya 'Türk birlikleri Suriye'den çekilsin' dedi

Rusya Suriye'de ev sahibi rolü oynamaya devam ediyor. Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'den haddini aşan bir açıklama geldi. Rus temsilci Türk birliklerinin yakın gelecekte ülkeden çekilmesini istedi.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri düzenleniyor.Görüşmelerden yine umut yok. Ancak bir açıklama toplantının önüne geçmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

RUSYA KENDİNİ EV SAHİBİ SANIYOR!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev düzenlediği basın toplantısında haddini aştı. Yakın gelecekte durum istikrara kavuştukça Türk ve ABD'li birliklerin Suriye'den çekileceklerini umduklarını ifade etti. 

Lavrentyev, "ABD'nin, bazı Batılı ülkelerin birliklerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki ve Türk birliklerinin Suriye'nin kuzeybatısındaki varlığının geçici olduğunu ve yakında durum istikrara kavuştukça tüm bu askeri birliklerin çekileceklerini umuyoruz" sözlerini kullandı.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

'TERÖRLE MÜCADELE' DEDİĞİ KATLİAM!

Rus temsilci ülkesinin Suriye'de misafir olduğunu unuttu, ev sahibi gibi demeçler verdi.  'Terörle mücadele' diye tanımladığı katliamların devamını savunan Lavrentyev şunları söyledi:  "Bunu, bazı Avrupalı ülkelerin ateşkes çağrısına rağmen yapmalıyız, zira terör tehdidinin hâlâ daha kökü kazınmadı. Ateşkes, hem hükümet güçlerinin hem de uluslararası toplumun hâlâ daha büyük potansiyele sahip terör örgütleriyle mücadeleye dönük çabalarını kısıtlayabilir"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading