Yandex Metrica

Önce FETÖ şimdi Yunan: SADAT'tan nefret edenlere yenileri eklendi

Önce FETÖ şimdi Yunan: SADAT'tan nefret edenlere yenileri eklendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'paramiliter artığı' dediği SADAT, aynı zamanda Yunan basını için de nefret odağı. Atina medyasına göre SADAT personeli emekli Türk subayları, Afrika ülkelerinde meşrû orduları eğitiyor, bu da Türkiye'nin Kara Kıta'da nüfuzunu artırmasıyla sonuçlanıyor.

Dünya

14.02.2024, 15:59

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki en önemli hedefleri arasında bulunan savunma-danışmanlık şirketi SADAT şimdi Yunanistan'ın radarına girdi. Yunan basını, "Türkiye'nin Afrika'da nüfuzunun artmasında rol oynayan araçlardan biri" şeklinde tanımladığı SADAT'ı masaya yatırdı. 

Emekli Türk subaylarının Afrika ülkelerinde meşrû ordu personelini eğitmekte olduğuna dikkat çeken Yunan gazetesi Pentapostagma, "Türkiye Somali'de ne yaptıysa şimdi aynısını Uganda'da yapmaya çalışıyor. SADAT'a bağlı askerler Türkiye'nin Ege, Trakya, Kuzey Irak, Suriye ve Libya'daki genişleme planlarına hizmet ediyor" ifadesini kullandı. 

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

UGANDA'DA İHALEYİ TÜRKLERE VERDİLER!

Uganda'daki Türkiye etkisine örnek olarak bu ülkede hükümetin Çinli bir şirketle imzaladığı 2,2 milyar dolarlık demiryolu ihalesini iptal ettiğini ve işi Türkiye'den bir şirkete verdiğini hatırlatan haberde şöyle denildi:

"Uganda hükümeti Malamba'dan Kampala'ya kadar 273 km'lik Standard Gauge Demiryolunun ilk aşamasını inşa etmek için Çinli şirketin imzalamış olduğu sözleşmeyi gecikmeler nedeniyle feshetti. Proje koordinatörü Peres Wamburu, Kampala'nın şimdi Türk şirketi Yapı Merkezi ile bir mutabakat zaptı imzaladığını bildirdi. 1,7 milyar dolarlık proje, Türkiye'nin Uganda'ya girişini daha da kolaylaştıracak. 

Türkiye'nin Uganda'da ve genel olarak Afrika genelindeki hedefi, ekonomik ve siyasi boyutun ötesinde dış politika ve savunma hedeflerine ulaşmak için bu ülkelerdeki nüfuzunu genişletmektir. Genel olarak Afrika ülkelerinde orduları eğitmekle birlikte Türk askeri teçhizatının ve silahlarının satışı da Türkiye'nin hedefleri arasındadır. Çünkü bu şekilde savunma sanayii için pazarlar elde edecek ve ittifaklarını genişletecektir. 

Ankara, amaçlarına hizmet etmesi için SADAT'ın paralı asker şirketinde görev yapacak büyük bir pazara erişmeyi umuyor. Tehlikenin farkında olan ülkemiz (Yunanistan) nihayet harekete geçti ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Afrika'da Fildişi Sahili ve Gana'yı ziyaret edip Yunan yatırımlarını teşvik etti. Türkiye'nin Afrika'daki nüfuzunu kısabilmek için Avrupa Birliği üyesi sıfatıyla Yunanistan, Kara Kıta'ya ilgisini daha da artırmalı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU YUNAN BASININI OKUR MU?

Yunan basını Türk güvenlik şirketi hakkında bunları yazıyor ama SADAT'tan nefret edenler grubunda Türkiye'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başı çekiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında partilileri de yanına alarak şirketin İstanbul'daki ofisini basmaya giden ve bina önünde basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, 'paramiliter artıklar' diye bahsettiği SADAT'ı bu kez TV100'de yayınlanan reklam üzerinden hedef aldı. 

Meclis'teki grup toplantısında Kılıçdaroğlu, SADAT'ın silahlı suikast tehdidinde bulunduğunu öne sürdü; "Bu paramiliter artıklar resmin sadece bir parçası. (...) Bre gafiller, şerefsizler, alçaklar, çakallar... Siz mi beni korkutacaksınız. Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, uzun yıllar istikrarsızlıkla boğuşan Somali'de ordu personelini eğitiyor. Terörle mücadele kapasitesi gelişen ülkede Somalililer huzurun tadına varmaya başladı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading