Yandex Metrica

O ülkede Whatsapp krizi! Çevrimiçi Güvenlik Yasası'dan uygulamaya darbe: Yasaklanması an meselesi

O ülkede Whatsapp krizi! Çevrimiçi Güvenlik Yasası'dan uygulamaya darbe: Yasaklanması an meselesi

İngiltere'de WhatsApp'ın yasaklanması an meselesi. Çevrim içi Güvenlik Yasası'nı uygulamaya almak üzere olan İngiltere, yasanın WhatsApp'ta uçtan uca şifrelemeyi zayıflatacağını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:33

Dünyanın dört bir yanında kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, İngiltere'de krize yol açtı. Yakın zamanda onaylanması beklenen Çevrim içi Güvenlik Yasası ile WhatsApp yasaklanabilir. 

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DEN UÇTAN UCA ŞİFRELEMEYE ENGEL

İngiltere, Çevrim içi Güvenlik Yasası'nın WhatsApp'ta mesajları koruyan uçtan uca şifrelemeyeyi zayıflatmaya zorlayabileceğini açıkladı. İngiltere hükümeti güvenliği zayıflatmaya zorlarsa Whatsapp reddedecek ve uygulama ülkede tamamen yasaklanabilecek.

Uçtan uca şifreleme, mesajları yalnızca gönderen ve alanların okuyabilmesini dolayısıyla mesajların güvenliğini sağluyor.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

WHATSAPP'TA YASA DIŞI İÇERİK KRİZİ

Teknoloji şirketleri ve güvenlik uzmanları, mesajları bilgisayar korsanlığı ve diğer tehditlere karşı korumanın gerekliliğine dikkat çekerken İngiltere'nin de dahil olduğu bazı ülkeler ise mesajların yasa dışı içeriğe karşı taranabilmesi için uçtan uca şifrelemenin zayıflatılması gerektiğini savunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading