Yandex Metrica

Sitede Ara

Miço tehdit mesajını bu kez Oniki Ada'dan verdi: Türkiye vazgeçsin, bizim arkamızda Avrupa ve ABD var

Miço tehdit mesajını bu kez Oniki Ada'dan verdi: Türkiye vazgeçsin, bizim arkamızda Avrupa ve ABD var

Ülkesini baştanbaşa Amerikan garnizonuna dönüştüren Kiryakos Miçotakis, Oniki Adalar grubundaki İstanbulya'ya giderek buradan Türkiye'ye meydan okudu.

Dünya

23.01.2024, 19:21

Ülkesini ABD'ye bağlı bir eyalet haline dönüştüren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye karşı silahlandırılan adalardan İstanbulya'ya (Astipalya) giderek Reuters'a bir röportaj verdi. İngiliz haber ajansına demecinde Türkiye'ye tehdit savuran Miçotakis, "Davranışlarını değiştirmek Türkiye'nin elinde. Saldırgan eylemlere müsamaha göstermeyeceğiz. Kendimizi savunabiliriz. Ayrıca bizim arkamızda Avrupa ve ABD var" dedi. 

Son açıklamalarına adres olarak Oniki Adalar grubunda bulunan İstanbulya'yı seçen Yunan Başbakanı, Ege'de ülkesinin egemenlik haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek Türkiye'yi saldırgan eylemlerden vazgeçmeye çağırdı. 

Yunan medyasında geniş biçimde yayınlanan röportajında Miçotakis, 'saldırgan eylemlerde bulunan tarafın kendileri olmadığını' savundu. Bir saldırı halinde Yunanistan'ın kendisini savunma yeteneğinden kesinlikle emin olduğunu iddia eden Miçotakis, "Ayrıca bizi destekleyen müttefiklerimiz olduğundan da eminiz: Bunlar Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri" ifadesini kullandı. 

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

'DOĞU AKDENİZ GAZINDA MUTLAKA OLACAĞIZ'

Doğu Akdeniz gazının Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması planına yönelik bir soruyu ise Miçotakis, "Artık Doğu Akdeniz'den gelen gazla ilgili olarak tüm seçenekleri değerlendirmemiz ve Kıbrıs'ta, İsrail'de var olan Avrupa gaz piyasasını taşımanın en ekonomik yolunu bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Birilerinin tasavvur ettiği çözüm ne olursa olsun, Doğu Akdeniz planında kesinlikle Yunanistan da yer alacaktır" şeklinde cevapladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading