Yandex Metrica

Maraş'ın açılmasını hazmedemeyen Güney Kıbrıs'tan düşmanca adım! Türk siyasetçilerin AB pasaportlarını iptal ettiler

Maraş'ın açılmasını hazmedemeyen Güney Kıbrıs'tan düşmanca adım! Türk siyasetçilerin AB pasaportlarını iptal ettiler

Güney Kıbrıs, Kapalı Maraş'ın açılmasını hazmedemeyince Kuzey Kıbrıs yönetimindeki siyasetçilerin AB pasaportlarını iptal etti. Listede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da yer aldığı açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 17:52

Güney Kıbrıs, Kapalı Maraş'ın açılmasında etkin olan Türk siyasetçilere Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal etti. 

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

ERSİN TATAR DA LİSTEDE

Güney Kıbrıs'ın Kuzey Kıbrıs yönetimindeki aralarında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da bulunduğu tüm siyasetçilerin pasaportlarını iptal ettiği açıklandı. Güney Kıbrıs'ın hükümet sözcüsü Marios Pelekanos, bu düşmanca adımı "Eylemleriyle Kıbrıs Cumhuriyetinin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü baltalıyorlar" bahanesiyle gerekçelendirdi.

Pelekanos, "Kıbrıs 'sözde kabinede' yer alan veya Maraş'ın yeniden açılmasına dahil olan kişilerin pasaportlarını iptal edebilir, pasaportları yenilemeyi veya bu kişilere pasaport vermeyi reddedebilir" şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: BU BİR IRKÇILIKTIR

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) yaptığı açıklamada, Rum Bakanlar Kurulu'nun bazı KKTC'li siyasetçiler ile Kapalı Maraş açılım sürecine müdahil olanlara yönelik söze Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal etme, yenilememe veya pasaport vermeme kararını değerlendirdi.

Tatar, "Bizim mücadelemizi, bambaşka yerlere çekerek, 'Pasaportları iptal ederiz' şeklinde açıklamaları kınıyorum, reddediyorum. Bu kararı alan Rum yönetimini kınıyorum. Bu bir çağdışılıktır, bu bir ırkçılıktır, insan hakları bakımından yanlıştır ve hukuki bir zemini yoktur. Vatandaşlar arasında böyle bir ayrım yapmak kabul edilebilir bir şey değildir.

Bu bireysel bir mesele değildir. Şahsen ben yıllardır bu pasaportu kullanmadım, karar beni bağlamıyor. Ancak bu halkımızı toplumumuzu ilgilendiren bir meseledir. Bizim halkımız şimdiye kadar bu pasaportları aldıysa, içinde bulunduğu koşullardandır. Çeşitli karşı karşıya kaldığımız haksızlıklardan dolayı seyahat, burs gibi nedenlerden almıştır." ifadesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading