Yandex Metrica

Macron ile Maduro arasında sıcak görüşme: Enerji krizi dengeleri değiştirdi

Macron ile Maduro arasında sıcak görüşme: Enerji krizi dengeleri değiştirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Mısır'da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda bir araya geldi. İki lider arasındaki sıcak görüşme, enerji krizinin dengeleri değiştirdiğini gösteriyor. 2019'da ültimatom vererek Maduro'nun istifasını talep eden Fransa, enerji krizinin ardından Maduro'nun yanında yer alıyor.

Dünya

01.04.2024, 13:44

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile 27. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP27) düzenlendiği Mısır'daki Şarm El-Şeyh Uluslararası Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider arasındaki sıcak görüşme, enerji krizinin yeni dengeler oluşturduğunu gösteriyor. Fransa, İspanya ve İngiltere, 2018 seçimlerinde Devlet Başkanlığı koltuğuna oturan Nicolas Maduro'ya ültimatom vermiş ve görevinden istifa etmesini istemişti. Kendini geçici Devlet Başkanı ilan eden Guaido'yu destekleyen Avrupa, bugün ise enerji krizi ile başa çıkabilmek için Maduro'nun yanında yer alıyor.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

MACRON BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Maduro ile birlikte çalışmak istediğini söyleyen Macron, Venezuela'yı ne zaman ziyaret edebileceğini sordu. Maduro ise Macron'u her zaman beklediklerini söyledi. Venezela ziyareti için şartların gelişmesi ve bu ziyaretin olumlu bir rol oynaması gerektiğini söyleyen Macron, "Venezuela ve bölge için yararlı ikili bir çalışma başlatmakla ilgilendiğini" söyledi. 

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

PARİS'E GİDECEKLER

Maduro Macron'a konferansa Venezuela delegesi olarak katılan Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez ile temasa geçebileceğini söyledi ve Rodriguez için "Hizmetinizde" dedi. İki dakikalık görüşmenin ardından Macron, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ve Kolobiya Devlet  Başkanı Gustavo Petro'nun yakında Paris'te geleceğini ifade etti.

İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi İsrail medyasından olay iddia: Bölge ülkelerine güvence verildi Haberi Görüntüle

MACRON MADURO'YA İSTİFA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Macron 2019'da Maduro'nun 2018'de yeniden seçilmesinin gayrimeşru olduğunu söylemiş ve "Avrupa'nın demokrasiyi desteklediğini" belirterek kendisini Geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Juan Guaido'ya destek verdiklerini duyurmuştu. 

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

ÜLTİMATOMLA GÖREVDEN İSTİFASINI İSTEMİŞLERDİ

Fransa, İspanya ve İngiltere seçilmiş Cumhurbaşkanı Maduro'ya ültimatom vererek 8 gün içinde seçim çağrısı yapmasını aksi takdirde Guaido'yu tanıyacaklarını açıklamıştı. 

Emmanuel Macron, o süreçte paylaştığı bir tweette "Venezuela halkının özgür şekilde geleceğini seçme hakkı var. 8 gün içinde yeni seçim ilan edilmezse Guiado'yu fiili başkan olarak kabul edeceğiz" ifadelerine yer vermişti. 

Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol silah üretin Avrupa'da barış dönemi bitti: O isim Batı'ya seslendi: Bol bol... Haberi Görüntüle

PETROLÜN GÜCÜ MACRON'U MADURO'YA YAKLAŞTIRDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bugünkü tavrı ise Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı enerji krizi bağlamında önem kazanıyor. Ukrayna Savaşı'nın ardından ciddi bir enerji krizi yaşayan Fransa, Venezuela'nın petrolünü göz önünde bulundurarak Maduro'nun yanında yer alıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading