Yandex Metrica

Lavrov, Endonezya Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Lavrov, Endonezya Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Endonezya ile Myanmar meselesinin çözümünü desteklediklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Lavrov ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından iki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenledi.

Yapılan görüşmede, iki ülkenin siber güvenlik konusunu ele aldıklarını belirten Lavrov, söz konusu alanda Rusya ile Endonezya arasında etkileşim ve iletişimin sağlanmasına yönelik ortak anlaşma üzerinde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Filistin meselesine de değinen Lavrov, söz konusu meselenin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve Arap Barış Girişimi'nin karar ve görüşleri ekseninde çözüme ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Marsudi ile Afganistan ve Myanmar'daki durumu görüştüklerini vurgulayan Lavrov, Endonezya ile Myanmar meselesinin çözümünü desteklediklerinin altını çizdi.

Lavrov, "Myanmar meselesi çözümüne ilişkin Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) 5 maddesini desteklediğimizi ifade ettik. Myanmar askeri liderleriyle temaslarımızda ASEAN'ın pozisyonunu dikkate alıyoruz. Bu pozisyonun, ülkedeki krizin çözülmesi ve durumun iyileşmesi için temel olarak kabul edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading