Yandex Metrica

Latin Amerika ülkeleri dolara baş kaldırdı! Ortak para birimi gündemde

Latin Amerika ülkeleri dolara baş kaldırdı! Ortak para birimi gündemde

Latin Amerika ülkeleri arasında "ortak para birimine" geçilmesi konuşuluyor. Bu hafta başlayacak Latin Amerika Karayip Devletleri Topluluğu Zirvesi öncesi Arjantin Ekonomi Bakanı, daha önce Brezilya ile gündeme gelen projeye tüm bölge ülkelerin katılması için çağrı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Latin Amerika ülkelerindeki gündem, ortak bir para birimine geçilip geçilmemesi. Bu hafta başlayacak Latin Amerika Karayip Devletleri Topluluğu Zirvesi öncesi Arjantin Ekonomi Bakanı, daha önce Brezilya ile gündeme gelen projeye tüm bölge ülkelerin katılması için çağrı yaptı.

İngiliz Financial Times'a konuşan Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Arjantinli bakan, bölge ülkelerine projeye dahil olmaları için çağrıda bulundu.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

YÜZDE 5'İNİ KAPSAYACAK

Sergio Massa, anlaşma sağlanması halinde önlerinde uzun bir yol olduğunu vurguladı. Arjantinli bakan, hayata geçirilmesi halinde, Latin Amerika'da ortak kullanılacak para birimi, küresel gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 5'ini oluşturacak. Avrupa Birliği'nin para birimi euronun dünya ölçeğindeki payı ise yüzde 14 seviyesinde bulunuyor.

Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı: Yakıt fiyatları yükselecek mi? Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı:... Haberi Görüntüle

HEDEF DOLARA OLAN BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

Yetkililer, Brezilya'nın bu para birimini "sur" (güney) olarak adlandırmayı önerdiğini söyledi. Yetkililer ayrıca yeni para biriminin, bölgesel ticareti nasıl artırabileceği ve ABD dolarına bağımlılığı nasıl azaltabileceği amacı taşıdığını belirtti.

Ayrıca para birimi ilk etpta Brezilya reali ve Arjantin pezosu ile paralel olarak işlev görecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading