Yandex Metrica

Kendi getirdiği yasayı unuttu! Eski başbakan, kimliğini unuttuğu için oy kullanamadı

Kendi getirdiği yasayı unuttu! Eski başbakan, kimliğini unuttuğu için oy kullanamadı

Eski Britanya Başbakanı Boris Johnson, kimliğini unuttuğu için seçimlerde oy kullanamadı. Garip olay ise 2022 yılında yürürlüğe giren 'Kimlik zorunluluğu' yasasını ise kendisi getirmişti.  

Dünya

14.05.2024, 10:31

Eski Britanya Başbakanı Boris Johnson, fotoğraflı kimliğini evde unuttuğu için, İngiltere'de gerçekleşen yerel seçimlerde oy kullanamadı. Sandık başına 2022 yılında çıkardığı yasayı unutarak giden Johnson, sandık görevlileri tarafından oy kullanılmasına izin verilmedi.

İngiltere, Oxfordshire adlı kentte oy kullanmak için sandığa giden eski başbakan Johnson, 'Fotoğraflı kimliğini' yanında getirmediği gerekçesiyle sandık görevlileri oy kullanmasına izin vermedi.

2022 yılında onay verdiği yasayla seçmen sahtekarlıklarını engellemek adına getirdiği fotoğraflı kimlik zorunluluğuna kendisi onay vermişti. Bir önceki uygulamada seçmenin ismini ve adresini vermesi, oy kullanabilmesi için yeterli bulunuyordu.

Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz Haberi Görüntüle

MANTIKSIZ DEĞİL DEMİŞTİ!

Johnson görevindeki süre boyunca getirdiği yeni kural için, "İlk kez oy kullanacaklardan kimliklerini göstermelerini istemenin mantıksız olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılan ilk seçimde, ülke genelinde 14 bin seçmen kimliğini gösteremediği için oy kullanamadı. Johnson'un sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, oy kullanamayan eski başbakan, fotoğraflı kimliğini tesllim aldıktan sonra yerel seçimlerde oyunu kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading