Yandex Metrica

Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen Paludan'a o ülkeden veto! Provokasyona izin yok

Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen Paludan'a o ülkeden veto! Provokasyona izin yok

Danimarkalı aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın, Kur'an-ı Kerim yakma eylemi nedeniyle İngiltere'ye girişine izin verilmeyecek. İngiltere İçişleri Bakanlığında Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat, Paludan için 'tehlikeli biri' ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:36

İslam düşmanı aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan, geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. İslam düşmanı benzer bir eylemi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da yaptı. Paludan'ın skandal eylemi sonrası Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti. İslam dünyasının ayağa kalktığı olayın ardından birçok ülkede protesto gösterileri düzenlendi. Paludan'ın skandal hareketi sonrası İsveç'in NATO üyeliği askıya alındı.

Danimarka’daki Sıkı Yön Partisi’nin lideri Paludan, İngiltere'de Kuran yakacağını duyurdu. Paludan kuzeyindeki Wakefield kentinde Kuran yakma eylemi yapmak istediğini açıkladı. Yaşanan bu gelişmenin ardından İngiltere'den flaş bir hamle geldi.

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

''PALUDAN TEHLİKELİ BİRİ''

İngiltere İçişleri Bakanlığında Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat, Paludan'ın, 22 Mart'ta İngiltere'nin Wakefield kentinde Kur'an-ı Kerim yakma planına ilişkin ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Simon Lightwood'un sorusunu yanıtlarken şu ifadeleri kullandı;

"Paludan, daha önce Danimarka'da nefret dolu ve ırkçı ifadeleri nedeniyle hapse atılmıştı. Kendisi, bu ülkeye girmesine izin verilmemesi gereken tehlikeli biri. Beni ve toplumumu hükümetin bunu önlemek için harekete geçtiği konusunda temin edebilir misiniz?" 

Bakan Tugendhat, milletvekilinin sorusuna verdiği yanıtta, aşırı sağcı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemi nedeniyle İngiltere'ye girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

İZİN VERİLMEYECEK

Tugendhat, "Paludan'ın (seyahate ilişkin) uyarı endeksine eklendiğini ve bu nedenle İngiltere’ye seyahatinin kamu yararına uygun olmayacağını ve erişimine izin verilmeyeceği konusunda parlamentoyu bilgilendiriyorum." ifadesini kullandı.

Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Polonya'da düzenlenen NATO tatbikatı sırasında bir asker hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

PALUDAN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı gibi Paludan, geçen hafta sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ramazan ayının ilk gününde İngiltere'nin Wakefield kentine giderek, Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading