Yandex Metrica

Kremlin Sözcüsü Peskov Avrupa'yı uyardı! Ruble ile ödeme yapmayan her ülke gazsız kalacak

Kremlin Sözcüsü Peskov Avrupa'yı uyardı! Ruble ile ödeme yapmayan her ülke gazsız kalacak

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın ihraç ettiği doğalgaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden ülkelere sevkiyatın durdurulduğunu bildirdi.

Dünya

13.03.2024, 17:51

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında Rus doğalgazının sevkiyatına yönelik yeni rubleyle ödeme sisteminin uygulamaya geçtiğini hatırlattı. 

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

RUBLE İLE ÖDEME YAPMAYAN GAZ ALAMAZ 

Peskov, ruble ile ödeme yapmayı reddeden ülkelere gaz sevkiyatının durdurulduğunu belirterek, "Doğal gazı için rubleyle ödeme sistemini reddeden ülkelere sevkiyatlar durduruldu. Daha fazla kesinti yapılmayacak. Sistem ayarlandı ve çalışıyor. Gazı alanlar, Rusya Devlet Başkanı'nın ilgili kararnamesinde belirtilen yeni sisteme göre çalışıyorlar." sözlerine yer verdi. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN YARISI GAZSIZ KALDI 

Rus enerji şirketi Gazprom, daha önce ruble ile ödeme yapmadıkları için Polonya, Bulgaristan, Finlandiya, Hollanda ve Avrupalı bazı şirketlere doğal gaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

Putin ise 23 Mart itibariyle sadece ruble cinsinden ödeme kabul edeceklerini belirtmişti. 

Putin'in 31 Mart'ta imzaladığı kararnameyle yürürlüğe giren yeni sistemde, Rus gazı alan ülkelerin, Gazprombank'ta hesap açmaları, ödemeleri bu bankaya yapmaları, ardından söz konusu fonların Moskova Borsası'nda rubleye çevrilmesi öngörülüyor.

Putin, kararnameyi imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, dost olmayan ülkeler yeni sistemi kabul etmezse gaz sözleşmelerinin durdurulacağını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading