Yandex Metrica

Kremlin'den son dakika ABD açıklaması! Son Ukrayna askeri kalana kadar...

Kremlin'den son dakika ABD açıklaması! Son Ukrayna askeri kalana kadar...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna'ya sevk edeceği Patriot hava savunma sistemlerinin Rus ordusunun meşru hedefi olacağını belirterek, "ABD, fiilen ve dolaylı olarak son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşmaya devam ediyor." dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:12

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD ziyaretini değerlendirdi.

ABD'nin Ukrayna'ya sevk edeceği Patriot sistemlerinin Rus ordusunun "meşru hedefi" olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Peskov, "Evet elbette, Ukrayna ordusunun kullandığı tüm silahlar gibi çünkü özel askeri operasyonun hedeflerinden birisi de Ukrayna’nın askersizleştirilmesidir." dedi.

Bosnalı Sırplardan skandal eylem: Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği gösteriye katıldılar Bosnalı Sırplardan skandal eylem: Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği gösteriye katıldılar Haberi Görüntüle

SİLAH SEVKIYATI MEVCUT DURUMU ÇÖZMEZ

Peskov, Ukrayna'ya yönelik artan silah sevkiyatının mevcut durumun çözümüne katkı sağlamadığını belirtti.

Zelenskiy'nin ABD ziyaretine de tepki gösteren Peskov, "ABD, fiilen ve dolaylı olarak son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün, Ukrayna'ya aralarında Patriot hava savunma sistemlerinin de bulunduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading