Yandex Metrica

Kovid-19 protestoları sonuç veriyor: Pekin'de Koronavirüs testi zorunluluğu kalktı

Kovid-19 protestoları sonuç veriyor: Pekin'de Koronavirüs testi zorunluluğu kalktı

Çin'in 'Sıfır Vaka' politikasının Komünist Parti rejimine karşı eylemlere dönüşmesinin ardından yasaklardan bazılarını gevşetme kararı alındı. Pekin'de kamuya açık alanlarda 48 saatlik negatif PCR testi gösterme zorunluluğu kaldırıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Çin'in başkenti Pekin'de kamuya açık alanlara giriş için 48 saatlik negatif Koronavirüs testi sonucu gösterme zorunluluğu kaldırıldı. 

Pekin yönetimi eczaneler, süpermarketler, alışveriş merkezleri, havaalanları ve ofis binaları gibi kamuya açık alanlara girişte PCR testi sonucu gösterme zorunluluğunun kaldırıldığını bildirdi. Yeni uygulama bugün itibarıyla geçerli olacak. 

Yeni uygulama ile konut bölgeleri, mahalleler ve merkeze bağlı köylerde de PCR testi sonucu gösterme zorunluluğu kalkıyor. Çin Komünist Parti rejimi dün de toplu taşıma araçlarında zorunlu test sonucu gösterme uygulamasının kaldırıldığını duyurmuştu.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

UYGULAMA HANGİ GÖLGELERDE DEVAM EDİYOR?

PCR testi  zorunluluğunun kaldırıldığı bölgelere girişte barkod okutma ve yeşil sağlık kodunu gösterme zorunluluğu ise devam ediyor. Eğlence mekanları, bakımevleri, kreşler ve okullar gibi bazı kamuya açık alanlarda test sonucu gösterme zorunluluğu devam edecek.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

PROTESTOLAR SONUÇ VERDİ

Çin'in 'Sıfır Vaka' politikasına yönelik protestolar ülke çapında devam ediyor. Urumçi'de 3 aydır rejim tarafıdnan zorla karantinada tutulduğu iddia edilen bir apartmanda çıkan yangında onlarca insanın hayatını kaybetmesinin ardından protestolar alevlenmiş ve rejim karşıtı eylemlere dönüşmüştü.

Rejimin 'Sıfır Kovid' politikasına yönelik protestoların sonuç verdiği düşünülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading