Yandex Metrica

Koronavirüsü bilen Bill Gates bu sefer de dünyanın geleceği hakkında konuştu: O ülkeler anahtar

Koronavirüsü bilen Bill Gates bu sefer de dünyanın geleceği hakkında konuştu: O ülkeler anahtar

İki yıl önce ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Takvimler 2015'i gösterirken "dünya bir salgın hastalığa hazır değil" uyarısında bulunan Bill Gates, önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:14

2019 yılının son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüs tüm dünya genelinde çeyrek milyara yakın insana bulaştı.

5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan virüsle mücadele devam ederken, aşılama çalışmaları ve virüse karşı geliştirilen ilaç için son kontroller yapılıyor.

Ünlü milyarder Bill Gates, tüm dünyanın ortak meselesi olan koronavirüs hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

“GERÇEKÇİ DEĞİL”

Bill Gates, G20 zirvesi bildirisinde küresel sıcaklık artışının 1.5 derece ile sınırlandırılması sözünün gerçekçi olmadığını bildirdi.

Dünyanın sıcaklık artışlarını 1.5 derece ile sınırlama hedefini kaçıracağı konusunda uyarıda bulunan Gates, açıklamasında çok konuşulacak ifadelere yer verdi.

Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Güney Kore iPhone telefonu yasakladı: Gözetliyor, kaydediyor, yayınlıyor Haberi Görüntüle

O ÜLKELERİ İŞARET ETTİ

Dünya nüfusunun yüzde 65'inin Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere orta gelirli ülkelerde yaşadığını vurgulayan Gates, “Onlar iklimin anahtarı. Dünyadaki emisyonların çoğu orta gelirli ülkelerden geliyor” dedi.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

YENİ SALGIN UYARISI

Gates, aynı zamanda bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı söylüyor. “Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim” diyen Gates, dünyanın bir sonraki salgınla hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğini belirtti.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz ancak eksik olan tek şey henüz bu konuda gerekli adımların atılmamış olması.

Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı, pazartesi günü yayınlanan bir raporda, ulusların aşı üretme kapasitesi dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Raporda, salgını bitirmek için kullanılan araçların büyük ölçüde diğer bulaşıcı hastalıklarla savaşmak için kullanılanlarla aynı olduğu ifade edildi.

Aynı raporda aşı adaletsizliğine dikkat çekildi ve bunun salgına karşı dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğu vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading