Yandex Metrica

Kıbrıs'ı da yakıyorlar! Orman yangınına müdahale sürüyor

Kıbrıs'ı da yakıyorlar!  Orman yangınına müdahale sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ormanlarla kaplı Kantara bölgesinde yangın çıktı. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar yangını kontrol altına almayı güçleştiriyor. Teröristlerin başlattığı orman yangınları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de devam ediyor.

Dünya

23.01.2024, 19:27

Gazimağusa'ya bağlı Ağıllar ile Mersinlik köyleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale devam ediyor.

Kantara bölgesinde dün çıkan yangın henüz kontrol altına alınmadı.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

3 HELİKOPTERLE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangın çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra helikopterle müdahalenin başladığını belirtti.

Dün yangına iki helikopter ve bir yangın söndürme uçağıyla müdahale edildiğini anlatan Oğuz, havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerin çalışmaya ara verdiğini kaydetti.

Oğuz, bu sabah ikisi BM Barış Gücü ve biri Türkiye'den, üç helikopterin yangın söndürme çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgarlar yanan alanın genişlemesine neden oldu. 

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

1000 HEKTARDAN FAZLA ALAN YANDI

Orman Dairesi, Sivil Savunma, itfaiye ve İskele Belediyesi ekiplerinin gece boyunca da aralıksız yangın söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Oğuz, gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgarla yangının genişleyerek devam ettiğini vurguladı.

Oğuz, bu sabah itibarıyla 1000 hektardan fazla alanın yandığını ifade etti.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

YANGIN YAYILIYOR

Yangının, Altınova ve Ağıllar köylerine doğru ilerlediği belirtiliyor.

Yangın bölgesinde bulunan İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, alevlerin rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ettiğini, Altınova'da Mandıralar bölgesinin, Ağıllar bölgesinde ise Buluşa Manastırı'nın tehdit altında olduğunu açıkladı.

Toroslu, Mersinlik’teki tehlikenin halen sürdüğünü ancak köyün tahliye edilip edilmeyeceğinin rüzgara bağlı olduğunu ifade ederek, tahliye için gerekli önlemlerin alındığını ancak şu anda tahliye yapılmadığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading