Yandex Metrica

DOLAR

32.45

%0 expand_less

EURO

34.83

%0 expand_less

ALTIN

2438.60

%0 expand_less

BIST

9915.62

%0 expand_less

BTC ($)

62942.67

%-1.5 expand_more

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Kanada’nın İsrail'e silah ihracatını durduracağını açıkladı. Söz konusu karara ilişkin işgalci İsrail'den tehdit gibi açıklama geldi.  

Dünya

30.03.2024, 14:33

Gazze Şeridi'nde ABD ve Avrupa ülkelerinin verdiği destekle soykırıma devam eden İsrail'e bir silah ihracatı kısıtlaması da Kanada'dan geldi. 

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Kanada’nın İsrail'e silah ihracatını durduracağını duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Kanada, İsrail’e silah satışını durdurmaya hazırlanıyor.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

'SEMBOLİK DEĞİL, GERÇEK BİR HAMLE'

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, yaptığı açıklamada, Kanada’nın gelecekte İsrail'e silah ihracatını durduracağını belirterek, bunun sembolik değil gerçek bir hamle olacağını ifade etti.

Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti: Kızıl düveyi yüceltiyoruz çünkü... Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti:... Haberi Görüntüle

PARLAMENTO KABUL ETTİ

Kanada parlamentosu, dün İsrail’e yönelik silah satışının durdurulması yönünde bağlayıcı olmayan bir önergeyi 117'ye karşı 204 oyla kabul etmişti.

Üzerinde düzeltmeler yapılan önergede, "Filistin Devleti'nin tanınması" şeklindeki ifade "Filistin Devleti'nin kurulmasının desteklenmesi", İsrail'e yönelik silah satışlarıyla ilgili bölümde yer alan "askıya alma" ifadesi ise "durdurma veya yasaklama" şeklinde değiştirildi.

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA!

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin İsrail'e silah satışını durduracağına ilişkin kararını "İsrail'in meşru müdafaa hakkını baltalayan talihsiz bir durum" olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Katz, Kanada'nın İsrail'e silah ihracatını durdurma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanada hükümetinin bu hamlesini tarihin "sert şekilde" yargılayacağını savunan Katz, Kanada'nın, ülkesinin "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını baltalayan bir adım atması talihsiz bir durum." dedi.

Katz, Hamas yok edilene ve esirlerin tamamı evlerine dönene kadar savaşmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading