Yandex Metrica

İtalya'da 'Delta' alarmı: Yeşil Sertifika dönemi

İtalya'da 'Delta' alarmı: Yeşil Sertifika dönemi

İtalyan hükümeti Delta varyantı sonrası vakalarının artması üzerine yeni tedbirler aldı. Buna göre Ağustos ayından tarihinden itibaren kapalı mekanlar ve etkinliklere giriş için Yeşil Kart uygulaması gerekecek.

Dünya

23.01.2024, 17:41

İtalya'da 'delta' alarmı var. Ülkede insanların toplu şekilde bulunduğu birçok yerde ‘yeşil sertifika’ dönemi başlayacak. Açıklama İtalya Başbakanı Mario Draghi'den geldi.

Son dakika... BM'den İsrail'in TRT ekibine saldırısıyla ilgili flaş açıklama: 'Şeffaf biçimde soruşturulmalı' Son dakika... BM'den İsrail'in TRT ekibine saldırısıyla ilgili flaş açıklama:... Haberi Görüntüle

DRAGHI'DEN AŞI ÇAĞRISI

Draghi, düzenlediği basın toplantısında ülkedeki Covid salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi ve alınan kararları açıkladı.Draghi  İngiltere, Fransa ve İspanya’daki vaka artışlarını işaret etti,  İtalya’da da bu vaka artışlarının görülmemesi için aşı olma çağrısında bulundu.

Draghi, “Virüsün delta varyantı, diğer varyantlardan çok daha hızlı yayıldığı için tehdit oluşturuyor. Avrupa ülkeleri enfeksiyonlarda bizden daha ileride. Fransa, İngiltere, İspanya ve diğerlerinde olan bir şey. Dolayısıyla İtalya'da da önlemler olmadan bu gerçekleşebilir” dedi.



YEŞİL SERTİFİKA GELİYOR
 

Draghi halkın toplu halde bulunduğu birçok yer için, aşı olanlara verilen ‘yeşil sertifika’ şartının getirileceğini açıkladı;  “Yeşil sertifikayla aldığımız önlemler önemlidir. Hastaneler üzerindeki baskı keskin bir şekilde düştü. Yani aşı ile durum düzeliyor. Aşı kampanyası, ekonomiyi de desteliyor. En önemlisi tüm İtalyanları aşı olmaya ve bunu hemen yapmaya davet ediyorum”şeklinde konuştu. 

İtalya'da yeşil sertifika Ağustos'un ilk haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak. Stadyumlarda, müzelerde, tiyatro ve sinemalarda, fuar merkezlerinde, yüzme havuzlarında ve spor salonlarında zorunlu olacak.
 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

İTALYA MERKEZ ÜSSÜ OLMUŞTU

İtalya, Covid-19 salgınının Avrupa’da görüldüğü ilk aylarda merkez üssü haline gelmişti.  Ülkede son 24 saatte 5 bin 57 kişide koronavirüs tespit edildi, 15 kişi ise hayatını kaybetti. Ülkede toplam vaka sayısı 4 milyon 302 bin 393.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading