Yandex Metrica

İsveç krizi ABD'nin bahanesi oldu: F-16 için yeni şart

İsveç krizi ABD'nin bahanesi oldu: F-16 için yeni şart

Dünya

23.01.2024, 22:18

ABD F-16 konusunda ayak diremek için bu kez de İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini bahane ediyor. İsveç'teki Türkiye karşıtı eylemleri görmezden gelen ABD skandal ifadeler kullanarak Türkiye'yi resmen tehdit etti.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda düzenlenen "Rusya'nın Saldırganlığıyla Mücadele: Ukrayna ve Ötesi" adlı oturumda, Türkiye'ye F-16 satışı ve Ankara'nın İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazları konuşuldu.

BBC muhabirinden Blinken'a Gazze ayarı: İkiyüzlü davranıyorsunuz BBC muhabirinden Blinken'a Gazze ayarı: İkiyüzlü davranıyorsunuz Haberi Görüntüle

F-16 İÇİN İSVEÇ VE FİNLANDİYA ŞARTI

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Müttefiklerimiz olarak ihtiyaç duyduklarını düşündüğümüz güvenlik desteğini onlara verebilmek için Kongre'nin desteğine ihtiyacımız olduğunu Türk müttefiklerimize de belirttik.

Nuland İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi halinde F-16 meselesine Kongre'nin daha sıcak bakacağını ileri sürdü.

Rusya, Harry Potter Kalesi'ne balistik füze fırlattı: 5 kişi öldü 32 kişi yaralandı! Rusya, Harry Potter Kalesi'ne balistik füze fırlattı: 5 kişi öldü... Haberi Görüntüle

ABD'DEN GELEN AÇIKLAMALARDA BİRLİK YOK

Sözcü Yardımcısı Vedant Patel ise ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16'lar konusunda çok net olduğunu söyledi. Patel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğu ve NATO sistemi içerisinde güvenlik operasyonelliği konusunda desteğimizin devam edeceği konusunda net olduk. Bu iki konu, yani F-16'lar ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya kabulü, birbirinden ayrı olmaya devam edecek; herhangi bir karşılıklılık söz konusu değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading