Yandex Metrica

İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den Türkiye açıklaması! 'Terör konusundaki endişelerini ciddiye alıyoruz'

İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den Türkiye açıklaması! 'Terör konusundaki endişelerini ciddiye alıyoruz'

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin terör konusunda duyduğu endişeyi çok ciddiye aldıklarını belirtti. Diğer yandan Linde, yarın gerçekleşecek olan NATO Liderler Zirvesi'nde görüşmelerin olumlu geçeceğine inandığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:28

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, devlet televizyonu SVT'ye Türkiye ile yürütülen müzakereler hakkında açıklamada bulundu. 

İspanya'nın başkenti Madrid'te yarın başlayacak olan NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamada bulunan Linde, görüşmelerin olumlu geçeceğini düşündüğünü dile getirdi. 

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

'TERÖR ENDİŞELERİNİ CİDDİYE ALIYORUZ'

Türkiye'nin terör konusundaki endişelerini ciddiye aldıklarını belirten Linde, "Normal bir görüşmede olduğu gibi bazı konularda farklı düşünüyoruz. Buna rağmen birbirimizin görüşlerine saygı duyarak anlaşma yolu bulabiliriz. Türkiye'nin terör konusundaki endişelerini çok ciddiye alıyoruz." sözlerini kaydetti. 

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

'PKK HAKKINDA AYNI DÜŞÜNCEYİ PAYLAŞIYORUZ'

Terör örgütü PKK hakkında Türkiye ile aynı düşünceyi paylaştıklarını belirten Linde, bu konuda çok ciddi olduklarının Türkiye tarafından da farkedildiğini düşündüklerini belirtti. 

Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Ne İran ne Rusya... Başımızı Ankara yakacak: Eğer boğazlar kapatılırsa... Haberi Görüntüle

'İTTİFAKA GİRERSEK KARAR ALIRIZ' 

İsveç'in silah ihracatı konusunda dünyanın en sıkı politikalarına sahip ülke olduğunu belirten Linde, "Türkiye ile birbirimizi savunacağımız bir askeri ittifaka girersek ona göre karar verilir. İleriye dönük somut adımlar atmamız için de fırsatlar var." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading