Yandex Metrica

İsraillilere suikast olayları sonrası Tahran’dan kritik adım: İstihbarat Teşkilatı Başkanı görevden alındı

İsraillilere suikast olayları sonrası Tahran’dan kritik adım: İstihbarat Teşkilatı Başkanı görevden alındı

İsraillilere Türkiye'de suikast düzenleneceği iddialarının ardından İran kritik karar aldı. Tahran yönetimi İran Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Taib'i görevden aldı.

Dünya

22.03.2024, 09:06

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 13 Haziran'da Türkiye'de ve İstanbul'da bulunan İsrail vatandaşlarına "Derhal ülkeden ayrılın" diyerek İsraillilere yönelik saldırı uyarısında bulunmuştu. Emniyet güçleri İstanbul'da İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, şüphelilere ait Beylikdüzü'ndeki adreste arama yapıldı.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT TEŞKİLATI BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Suikast iddilarının ardından, İran devlet televizyonuna göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Taib görevden alındı.

Haberde, Taib’in İran Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Hüseyin Selami'nin Danışmanı olarak atandığı bilgisi verildi.

Kanal, 2009 yılında istihbarat servisinin başına geçmeden önce dini lider Ali Hamaney’in ofisinde çalışan Taib’in görevden alınmasıyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Tasnim haber ajansına göre, Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, İran Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’nın yeni başkanı olarak Muhammed Kazemi’nin atandığını açıkladı.

Taib'in özellikle son dönemlerde Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı girişimde bulunacak DMO ile bağlantılı hücrelerin başarısız girişimlerinin istifasına sebep olduğu söyleniyor.

İsrail medyası, Taib’in görevden alınmasını İsraillileri hedef almadaki başarısızlığı ile ilişkilendirdi.

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun temel nedeni Gazze'deki savaş Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun... Haberi Görüntüle

İSRAİLLİLERE SUİKAST OLAYI NEDİR?

İstanbul'da İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, şüphelilere ait Beylikdüzü'ndeki adreste arama yapıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 13 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'de ve İstanbul'da bulunan İsrail vatandaşlarına "Derhal ülkeden ayrılın" diyerek İsraillilere yönelik saldırı uyarısında bulundu.

Lapid'in açıklamalarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon başlattı.

İsrailli vatandaşlara yönelik 'terör saldırısı' hazırlığı yaptığı değerlendirilen bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Polis Beylikdüzü'nde bir adreste de incelemelerde bulundu. Ekiplerinin çalışmaları 4 saat sürdü.

ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ BAKAN: VATANDAŞLARIMIZI KURTARAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Lapid basın toplantısında şunları kaydetti:

"Dostum Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda İsrailli vatandaşlarımızın hayatı kurtuldu.

Bu da Türkiye'nin diplomatik ve güvenlik iş birliğinin sayesindedir.

İran'ın komplosunu ortaya çıkardık. Bunların arkasında İran vardır, elimizdeki kanıtlara bakarak bu konuda şüphemiz yoktur diyebilirim. Burada sadece İsrailli masum turistlerin hayatlarına kast etmekle kalmayıp Türkiye'nin de egemenliğine ve güvenliğine müdahale edilmiştir.

Türkiye'nin profesyonel ve koordine adımları için teşekkür ederiz. Türk polisine, istihbarat birimlerine ve diplomatların çalışmalarına teşekkür ederiz.

İsrail bu tehditlere karşı hiçbir şey yapmadan oturacak değildir.

Biz de Türkiye'ye bu noktada yapmış olduğumuz seyahat uyarımızı değiştireceğiz. İsrailli turistler korku duymadan Türkiye'ye döneceklerdir.

Antalya ve İstanbul İsrailli turistlerin en sevdiği yerlerden. Ben de çocukluğumda tatillerimi oralarda geçiriyordum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading